foglalkoztató program

2019.04.20. 13:00

Életre keltek a gyurmafigurák a gyermekkönyvtárban

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Mintegy hetven alsó és felső tagozatos kisdiák rajzolgatott szorgosan nemrég a szekszárdi Gyermekkönyvtárban. A Babits Mihály, a Dienes Valéria és a Gyakorló Általános Iskolák tanulói a Budaörsi Animációs Bázis, azaz a BABtér csapatának – Miklós Ádám, Patrovits Tamás és Vezsenyi Tamás – útmutatása mellett mélyültek el az alkotó munkában.

Az úgynevezett Animációs Karaván különleges technikával felszerelkezve érkezett az intézménybe. Ennek köszönhetően széles teret kaphatott a kreativitás, mely a flip-book, a zoetróp-mozi, a pixilláció, de leginkább a papírbábok, a gyurma, a lego, babszemek és a rajzok által mutatkozhatott meg. De ami a lényeg: a másfél órás foglalkozások eredményeként a rajzok, gyurmafigurák, legók és a többiek a képernyőn megmozdultak, életre keltek és animációs kisfilm szereplőivé váltak.

Patrovits Tamás animációs és művészeti vezető lapunknak elmondta, hogy a gyermekek számára nagy élményt jelentett a foglalkozás, mely műfaji sokfélesége révén adott többletet egy hagyományos rajzolás-színezéshez képest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában