diáktűzoltó verseny

2019.05.02. 19:10

Versennyel emlékeztek az elődre

A bonyhádi Széchenyi István Általános Iskolában rendezett, hagyományos Gróf Széchenyi Ödön Diáktűzoltó Verseny az aparhanti csapat sikerét hozta.

Hanol Erzsébet

Fotó: Máté Réka

A bonyhádi Széchenyi István Általános Iskolában rendezett megmérettetésen nyolc csapat indult. A gyerekekre elméleti és gyakorlati feladatok egyaránt vártak. A teszt során először a magyarországi tűzoltás alapjait az 1870-es években lerakó Széchenyi Ödön élete és munkássága volt a téma, aztán a szakfelszerélések is előkerültek, és a diáktűzoltóknak az iskola udvarán kellett föld feletti tűzcsapról sugarat szerelniük minél gyorsabban és pontosabban.

Egyetlen, csak lányokból álló csapat nevezett, az aparhantiak, így ők szerezték meg az elsőséget. A másik hét alakulat fiúkból állt, vagy vegyes összetételű volt. Az első helyen az aparhantiak végeztek az élen, a bonyhádiak lettek a másodikok, a bölcskeiek a harmadikok, a nagymányoki csapat a negyedik, a kurdi az ötödik és a zombai a hatodik. A Baranya megyéből, Palkonyáról érkező csapatot emléklappal ismerték el, több tagjuk ugyanis már elmúlt 15 éves, míg a korhatár 14 év volt.

Borítóképünkön: A zombai csapat nagy lendülettel kezdte a gyakorlati feladatot

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában