közös futás

2019.06.18. 17:30

A meleg ellenére a résztvevők 486 kilométert teljesítettek

A dombóvári rekortán pálya avatásának második évfordulóján az egész várost megmozgató közös futást szervezett a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület.

Varga Szilvia

Fotó: Beküldött fotó

Két évvel ezelőtt határozta el a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület (DOVASE) vezetősége, hogy a rekortán pálya átadásának napját az atlétika ünnepének nevezik ki, és minden évben kiemelt programmal készülnek. A rendezvény céljává vált, hogy minél több résztvevőt invitáljanak le a Szigeterdőbe, és futásra ösztönözzék őket, valamint felhívják a figyelmet a rendszeres mozgás fontosságára. Idén a nagy melegben – a résztvevők teljesítményét összeadva – 486 kilométert futottak közösen egy óra alatt. Először a Kölyök-atlétika programban rendszeresen sportoló kisdiákok versenyeztek a Szuhay Sportcentrumban, majd közel ötven óvodás is részt vett szüleikkel együtt a közös mozgásban. Majd a város iskoláiból nevezett csapatok következtek, a kilencven diák fél óra alatt futott le összesen 514 kört a hatszáz méteres pályán. Az utolsó fordulóban Göblyös Csenge válogatott atléta, a DOVASE igazolt sportolója irányításával közös bemelegítés után cégek, egyesületek képviselői álltak rajthoz.

A rendezvényen jelképes versenyt hirdettek, a DOVASE által felajánlott vándorserleget az iskolák közül az Illyés Gyula Gimnázium nyerte el 215 körös kimagasló teljesítménnyel. A cégek, civil, családi csapatok közül a győztes pedig az összesítésben a 129 kört teljesítő Dombóvári Judo Klub csapata volt, megelőzve a tavalyi első Viessmann Technika Dombóvár Kft. lelkes csapatát.

Két évvel ezelőtt kapott gumiborítást a szigeterdei futókör. A Magyar Atlétikai Szövetség ötven millió forinttal támogatta a beruházást, elismerve a város atlétáinak eredményességét, sikereit. Több felmerült felújítási feladat közül a DOVASE vezetése a hatszáz méteres futókör felújítása mellett döntött. Azóta a sportolókon kívül szép számmal használják ki amatőrök, lelkes sportolók is rendszeresen a jó sportolási körülményeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában