rendezvények

2019.06.05. 15:30

Tartalmas programokat kínáltak Bátaszéken

Rendkívül mozgalmas és színes programokkal várták a helyieket a civilek és az önkormányzat által támogatott rendezvényeken az elmúlt hetekben.

Mauthner Ilona

Fotó: Makovics Kornél

A bátaszéki erdészet jóvoltából egy igazán szép májusfát sikerült felállítani a Szent István téren, a helyi tűzoltók segítségével. A gyerekek szalagozták fel a fát, majd a néptáncosok körbetáncolták. Május 5-én, Szent Flórián ünnepén megemlékeztek a tűzoltók áldozatos munkájáról. Megkoszorúzták a Flórián szobrot, ahol Bóta Gyula bátaszéki tűzoltóparancsnok mondott beszédet.

Tömegeket mozgatott meg a tizenkettedik alkalommal megrendezett Bátaszéki Triatlon Kupa május 18-án. A szép tavaszi időben rekordszámú versenyző indult a próbatételeken. Huszonegy kategóriában összesen 331 ember versenyzett, tehát minden idők legtöbb előnevezője és helyszíni jelentkezője állt rajthoz ebben az évben. Hároméves volt a legfiatalabb versenyző, és hetvenhét évesen futott fel a tölgyhöz Laci bácsi, aki tapssal buzdította a többieket, és az elköszönéskor csak annyit mondott: „Jövőre találkozunk ugyanitt.”

A Bátaszéki Székelyek Baráti Köre harminc éve alakult, erről a Tájházban emlékeztek a résztvevők.

Május 19-én jelentős esemény helyszíne volt Bátaszék. A Német Egyesület és a Német Önkormányzat közös szervezésében került sor a tanösvény átadójára. Tanösvényt körbejárva választ kaphatnak az érdeklődők arra, honnan jöttek, kik is ők.

Idén is az Orbán hegyen tartottak szentmisét az utolsó fagyosszent Orbán napján. A jó termésért imádkoztak a hívek, a misét Udvardy György megyés püspök celebrálta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában