fejlesztés

2019.07.19. 19:10

E-taxival vihetik Pakson az utasokat

Hanol Erzsébet

Igazából nem is autót hív, amikor taxit rendel

Fotó: Illusztráció

Elektromos autókat állíthat a flottájába három paksi taxitársaság. A járműveket az önkormányzat megbízásából a Protheus Holding Zrt. szerezte be az e-taxi-programban, mintegy 30 millió forint értékben. – A Nissan Leaf Acenta típusú gépjárművekkel hozzávetőleg 240 kilométert lehet megtenni teljesen elektromos üzemben – mondta el a TelePaks.hu-nak Kiss Péter, a Protheus Holding Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, a Fix, a Füge és a Duna Taxi szerződött le a projekttársasággal a járművek használatára, így mindegyik társaság használatba vehet egyet-egyet.

A vezérigazgató arról is beszélt, hogy speciális bérleti konstrukciót dolgoztak ki. A társaságok ugyanannyit fizetnek, amennyit benzinre költenének a kutakon. Ennek köszönhetően száz kilométerenként 2500 forint megtakarítás jelentkezik, ami fedezetet nyújt a járművek törlesztésére. Emellett indulóköltség nélkül kapják meg a taxitársaságok az autókat. Használati idejük 250 ezer kilométer, fenntartásuk kedvező, ezért mind az üzemeltetők, mind a felhasználók jól járnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában