„Jövő Otthonai” pályázat

2019.08.02. 15:30

Az energiával spórolnak a jövő korszerű lakóházai

Brunner Mónika

Bonhardt Dávid (balra), Rittgaszszer Ákos és Decsov Gábor

Fotó: Beküldött fotó

A „Jövő Otthonai” építészpályázat két különdíjasa, Rittgasszer Ákos és Bonhardt Dávid szerint a jövő év végén életbe lépő, szigorodó épületenergetikai igények elősegíthetik a passzívházak, azaz az energiatakarékos otthonok építését. A két tervező szerint pedig mindez a gyártókat is ösztönözheti a már meglévő termékpaletták fejlesztésére. Ezáltal a lakosság számára is elérhetővé válhatnának a korszerű, környezettudatos építőanyagok, építési technológiák, és az úgynevezett intelligens rendszerek, amelyek megszüntetik az energiapazarlást.

Bonhardt Dávid (balra), Rittgasszer Ákos és Decsov Gábor Fotó: Beküldött fotó

A két fiatal tervező mindezt az őket díjazó, garázskapukra és bejárati ajtókra szakosodott, ismert nemzetközi cég közleményében ismertette. A pályázataikról a következőket mondták: – A tervezési program egy valós család igényei alapján készült. A tervezés elején még mi magunk is értetlenkedve álltunk az előtt, hogy miért van szüksége a családnak például őzetetőre, de nagy meglepetésünkre a helyszínen mi magunk is találkoztunk egy őzcsaláddal – nyilatkozta a két különdíjas.

Mint ismert, a Style&Home és az OtthonNeked közös építészpályázatában egy kisszékelyi házat, nyaralót kellett tervezniük a jelentkezőknek. A nyertes munkákat negyvenhárom beadott pályamű közül választották ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában