hangfürdő

2019.11.20. 15:30

Gyógyító és nyugtató rezgések a hangtálakból

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

Érdekes élményben volt részük azoknak, akik részt vettek a Hangfürdőként meghirdetett eseményen csütörtökön, a Bartók Béla Művelődési Házban. Az Ozorai Mesevár Óvoda és Konyha intézményvezetője, Kovácsné Biczi Erika avatta be a vendégeket a gyógyító rezonanciák rejtelmeibe.

A Bartók Béla Művelődési Ház igazgatójának, Dobos Andreának a meghívására érkezett Iregszemcsére, akihez baráti szálak fűzik. A találkozóra öt nepáli hangtálat vitt, hogy a résztvevők megtapasztalják annak gyógyító, nyugtató, feszültségoldó hatását, és hogy a nyugalmi állapot milyen jótékonyan hat a testi, lelki és szellemi működésükre. Az előadásra szívesen emlékezett vissza: – Fantasztikus volt, örömmel tapasztaltam, hogy ilyen sok ember érez inspirációt a terápia iránt. Szép számmal voltunk, azt gondolom, hogy a megjelentek kellemes élményekkel telve és feltöltődve mentek haza – mondta Kovácsné Biczi Erika. Hozzátette, csak a közelmúltban kezdett el hangterápiával foglalkozni, de máris úgy érzi, hogy a terápia által olyan útra lépett, amely a számára is boldogságot és kiegyensúlyozottságot teremt.

Kovácsné Biczi Erika huszonöt éve van az óvodapedagógusi pályán és tizenöt éve vezeti az Ozorai Mesevár Óvodát. Az intézményvezetői feladatai mellett az óvodában is alkalmazza a hangterápiát, amit a gyerekek „nyugi időnek” neveznek. Ahogy a pedagógus fogalmazott, minden gyermek szívesen vesz részt ebben a léleksimogató tevékenységben, azokra a picikre pedig különösen jó hatással van, akik valamilyen tanulási, részképességi zavarral küzdenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában