juttatás

2019.12.30. 18:10

Támogatást és ajándékot kaptak az önkormányzattól

Tolnai Népújság

Fotó: Shutterstock illusztráció

Négymillió forintot fordított a pálfai önkormányzat az év utolsó heteiben szociális célokra. Ajándékot kaptak a gyerekek és idősek, tüzelőtámogatást a rászorulók. Utóbbit – személyenként 25 ezer forintot – az ünnepek előtt fizették, utalták ki mindazoknak, akik jövedelmük alapján jogosultak voltak rá. Ugyancsak megérkezett karácsony előtt az ajándékcsomag a 14 év alatti gyerekeknek és a 60 év felettieknek. Mérei Melinda polgármester elmondta, hogy a gyerekek az előző években is kaptak karácsonyra csomagot az önkormányzattól, az idősek viszont most először.

Mint a falu októbertől regnáló polgármestere elmondta, áttekintették a költségvetés helyzetét és megállapították, hogy az előző vezetés takarékos gazdálkodásának köszönhetően a szociális célokra fordítható keretből maradt két és fél millió forint. Ebből vásároltak édesség, illetve élelmiszercsomagot az említett korosztályhoz tartozók számára. A gyerekek csomagjaiba került sajt és szalámi is, az idősebbekébe pedig tisztítószer. Összesen 315 személy kapott csomagot, közülük 218 hatvan év feletti. Tüzelőtámgatásban ötvenheten részesültek. Ezt szintén a szociális keretből, de kifejezetten erre a célra használható forrásból finanszírozta az önkormányzat, tájékoztatott Mérei Melinda.

Azt is elmondta, hogy igyekeztek a falut az ünnepre díszbe öltöztetni, amit örömmel fogadtak a helybeliek. A negyedik gyertyagyújtás alkalmával zenés karácsonyi ünnepséget is rendeztek. A templomban, a mise után pálfai gyerekek szavaltak és énekeltek, majd a Medinai Tamburazenekar ünnepi műsorát hallgatták meg az egybegyűltek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában