simontornyai önkormányzat

2020.04.14. 19:10

A kínai befektetőktől érkezett maszkokkal az időseket látják el

Foray Nándor

Forrás: Beküldött kép

Az önkormányzat igyekszik minden simontornyait maszkkal ellátni. Ebben magánszemélyek (köztük óvodai dajkák) és vállalkozók is a segítségükre vannak. A városvezetés szükség esetén biztosítja az ehhez szükséges anyagot, koordinálja a munkát és az elosztást – számolt be Torma József polgármester. Hozzátette, kínai befektetők összesen hétszáz darab maszkot adtak át a városnak. Ebből a hetven év feletti, mintegy ötszáz ember ellátását oldják meg.

– Bízom benne, hogy két héten belül minden helyihez el tudjuk juttatni a maszkot – nyilatkozta Torma József. – Az arc- és orrnyílások fedése addig házi eszközökkel (sállal, kendővel) is megvalósítható – tette hozzá. A tájékoztatás hatékonyságának javítása érdekében engedélyt kértek a médiahatóságtól az évek óta nem működő Sim Tv visszaállítására. Hetente két alkalommal készítenének lakossági tájékoztató anyagokat. A háziorvossal már fel is vettek egy beszélgetést. A napokban iskolai, óvodai aktuális dolgokról igyekeznek a csatornán és az interneten keresztül tájékoztatni.

Borítóképünkön: Szabó Ilona szociális ügyintéző házhoz viszi a maszkot

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában