szekszárdi kutyamenhely

2020.04.13. 18:10

Maszkokkal segítenek az ebeknek

Szeri Árpád

2020.04.10 Szekszárd, A szekszárdi állatmenhely 400 db szájmaszkot kapott. A maszkot Fiáth Szilvia a menhely vezetője mutatja mellette egy önkéntes tart egy kutyát. (név nélkül) Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Nem kevesebb, mint 153 ezer forinttal gyarapították a múlt szombaton az állatbarátok a Szekszárdi Kutyamenhely kasszáját. Tették azt egy nemes kezdeményezés jóvoltából. Egy fővárosi cég ugyanis négyszáz, mosható, fertőtleníthető arcmaszkot – háromszáz kétrétegűt és száz egyrétegűt – ajánlott fel a menhely javára.

– A megállapodás értelmében ezt a darabonként négyszáz forintba kerülő védőeszközt magánembereknek adhattuk tovább – mondta Fiáth Szilvia, a telephely vezetője. – Ráadásul úgy, hogy mindenki maga dönthette el, mekkora összeget szán az arcmaszkra. A szállítmány pénteken érkezett meg, az állatbarát érdeklődők szombaton kerestek fel bennünket. Mintegy kétszázötven maszkot vittek el. Többen is úgy támogattak bennünket, hogy tíz ilyen eszközért tíz, avagy húszezer forintot fizettek.

Az akció tehát sikert aratott, rengetegen segítettek a menhelynek, így a hálás ebeknek. Fiáth Szilvia a szerdai és szombati napokra folytatást tervez. A kedvező előjelek alapján bízik abban, hogy a maradék százötven maszk is gazdára talál.

Most szavazatokkal is támogathatja a menhelyet, erről szóló írásunkat ITT olvashatja.

Borítóképünkön: Fiáth Szilvia, Ágics Norbert és Ofra a maszkokkal

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában