Betyárvilág, cserkész módra

2020.08.13. 15:30

Tábor: őrsi, logisztikai, étkező és zuhanyzósátor is van

Wessely Gábor

SAMSUNG CSC

A betyárok és a pandúrok is cserkészek. A látszólagos ellentmondás feloldása: cserkészek táboroznak Kisszékely mellett, és a napok egy kerettörténet feldolgozásával, továbbgondolásával telnek. A kerettörténet a pandúros-betyáros világot idézi. Az idén. Máskor mást. Az ókori Görögországot, Mátyás korát stb. Minderről a táborparancsnok, Szegedi Domonkos adott tájékoztatást, aki már húsz éve cserkész.

Szekszárdi és Szekszárd környéki felső tagozatosok a táborlakók, ötvenen, augusztus 7-től 14-ig. Néhány középiskolás és egyetemista is közreműködik, segítve a lebonyolítást. Felállítottak öt őrsi sátrat, két logisztikait, két étkezőt, s néhány kisebbet a felnőtteknek. Zuhanyzósátor is van.

Mindeközben a hitgyakorlást sem hanyagolják el, ami a cserkész életvitel fontos része, a természetszeretet, a hagyományápolás, az egyéniséggé válás, a közösséghez való tartozás megélése mellett. A kisszékelyi táborozók vasárnap szabadtéri misén vettek részt, amelyet Szabó Oszkár dunaföldvári plébános celebrált.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában