véradás

2020.09.05. 18:10

Köszönik az önzetlen segítségnyújtást

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Köszönetét fejezi ki az Országos Vérellátó Szolgálat a véradóknak, amiért önzetlen segítségük révén a megfelelő szintre emelkedett az országos vérkészlet, és újra teljes körűen biztosítani tudják az egészségügyi intézetek vérigényeit. Múlt hét hétfőn tettek közzé felhívást a vérkészlet alacsony szintje miatt, és már aznap délután emelkedést tapasztaltak. Sőt, a múlt hét csütörtökön 2781 jelentkezőt regisztráltak, ami az elmúlt tizenkét év második legeredményesebb napja, de a hét többi napján is kétezer fölött volt a donorok száma.

Az elképesztő aktivitásnak hála, sikerült elérni a korábbi évek augusztusi átlagát, de továbbra is kérnek mindenkit, hogy aki teheti, menjen vért adni, hiszen a vérkészítményekre folyamatosan szükség van a betegek gyógyulásához. A Szekszárdi Területi Vérellátóban jövő hét hétfőn 8 és 19 óra között tartják a hagyományos Retro Véradást. Köszönetképpen sör-virsli menüvel, illetve további ajándékokkal kedveskednek a donoroknak. A vér­adó napot idén Gereben Lívia és a KSC Szekszárd arculata határozza meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában