játszva tanulás

2020.10.14. 09:30

Nekihasalva festegettek a nagymamák

Címkék#ugróiskola

Wessely Gábor

Fotó: Wessely Gábor

Ugróiskola, 154 méter hosszban. Sejthető, hogy itt egészen másról van szó, nem a hagyományos ugrálós játékról, a betonra rajzolt nyolc négyzettel.

A nagydorogi könyvtártól kétszáz méteres kerékpárút vezet a Vörösmarty utca felé. Ennek a jó részén már iskolásoknak szánt rajzok sorakoznak, melyek segítségével játékosan tanulhatnak. A feladatok nagy része ugrálós, és előre haladva gyakorolhatják, ismételhetik át a gyerekek az abc betűit, a számokat, a szorzótáblát, az ország megyéit vagy a Naprendszer bolygóit.

Az ötletgazda Szabó J. Csabáné alpolgármester – volt iskolaigazgató – összegezte a történteket.

‒ Létrehoztunk egy Facebook-csoportot. Szülők, nagyszülők csatlakoztak, meglepően sokan, harmincan-negyvenen. Esténként, munka után láttunk neki a festésnek, és két hét alatt el is készült a jelenlegi állapot. Aki nem tudott guggolni, kapott hungarocellt a térde alá, akinek a térdelés sem ment, az ráhasalt, és úgy rajzolt. Tavasszal folytatjuk, a kerékpárút teljes hosszát lefedjük játékos, oktató ábrákkal. Az önkormányzatnak ez egy fillérjébe sem került, a festéket támogatásból vettük. Tartós, időtálló, de néha majd frissíteni kell a színeket.

Játszva tanulhatnak a gyerekek (Fotó: Wessely Gábor)

Földön, vízen, levegőben, állatok, növények, tárgyak, természeti jelenségek. Ezek a főbb témakörei a nagydorogi ugróiskolának. Az összefogás példaértékű, már az is megvalósíthatónak látszó terv, hogy az út mentén fákat ültetnek és padokat helyeznek el. A kerékpárútból sétány lesz. Ugrósétány. Jó helyen: a község szívében. A jövő évi gyermeknapot már itt szeretnék tartani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában