Modern Városok Program

2020.11.18. 17:30

A beruházásokról tárgyalt Ács Rezső a kormánybiztossal

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere saját Facebook-oldalán számolt be egy, a város szempontjából nagyon fontos találkozóról, amelyen Gyopáros Alpár kormánybiztossal tárgyalt.

Tolnai Népújság

Forrás: Facebook

– Eredményes, előremutató egyeztetést folytattam a Modern Város Program szekszárdi projektjei kapcsán – írta beszámolójában Ács Rezső. – A programért felelős Gyopáros Alpár kormánybiztossal vettük át a tervezett beruházásokat.

A Tudásközpont – az Interaktív Könyvtár és Levéltár – a hosszas előkészítő munka után hamarosan kivitelezési stádiumba ér. A közbeszerzési eljárás kiírása megtörtént, november 24-én helyszíni bejárás lesz, december 4-e a beadási határidő.

Amint a polgármester írja, beszéltek a tervezett Rekreációs Központról. Mivel a helyszín kapcsán különbözik az álláspont a jelenlegi többséget képviselő grémiummal, ezért ennek kérdését tisztázni kell. Ács Rezső nem támogatja a Toldi utcai régi uszoda területén a megvalósítást. Véleménye szerint az eredeti helyszín, a szekszárdi sporttelepen, sokkal kedvezőbb lenne. Ez egyébként előrehaladottabb stádiumban van, aláírt tervezői szerződéssel, illetve építési engedéllyel rendelkezik a város.

Az új Sportcsarnoknál rendelkezésre áll a megvalósíthatósági tanulmány. A helyszínt kell pontosítani a sporttelepen belül, ugyanis a támogatás arra a helyrajzi-számra szól. A polgármester ezt a programpontot szeretné kiegészíteni egy sportszállóval, annak érdekében, hogy itt majd edzőtáborokat tarthassanak.

– Természetesen az uszoda volt a fő téma, ez a legégetőbb – folytatta Ács Rezső. – Kormánybiztos úr a támogatásáról biztosított, partnerek lesznek a befejezésben, van megoldás. Ezzel még idén előállunk. Hamarosan újra egyeztetünk, a részletekről pedig ismét beszámolok majd.

Borítóképünkön: Ács Rezső, Szekszárd polgármestere Gyopáros Albert kormánybiztossal egyeztetett

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában