Babits iskola

2020.12.16. 18:10

Manókkal népesítették be a mézeskalács falvakat

Kalmár Klaudia

Fotó: Makovics Kornél

A szekszárdi Babits Mihály Általános Iskolában idén immár a negyedik alkalommal rendezték meg a mézeskalács- és manókészítő versenyt. A mézeskalácsokból falvakat építettek, s olyan manókkal népesítették be, melyek ötletes dolgokból készültek, például zokniból, vagy fenyőfából.

Ezekből az otthon készült alkotásokból rendeztek kiállítást az aulában, melyhez még gyönyörű dekorációk is társultak. A tegnapi napon a kiállításon ajándékokkal kedveskedtek a gyerekeknek, illetve a szülőknek, akik részt vettek ebben az adventi programban.

Az ajándékcsomagokban az iskolának szánt felajánlások találhatók, melyek többek között édességek, kulcstartók, határidőnaplók, szakácskönyvek és egyéb apróságok. Az ajándékátadás idén a járványügyi szabályok szigorú betartásával zajlott, a gyerekek nem vehettek részt rajta, hanem osztályonként lehettek ott a kiállításon, maszkban, a távolságot betartva.

A mézeskalács készítő és a manókészítő versenyen is egy testvérpár munkája volt a legötletesebb a gyerekek szavazatai alapján. A legügyesebb Balogh Zoé, negyedik osztályos tanuló és Balogh Bence, első osztályos tanuló lett.

Borítóképünkön: szemet gyönyörködtető látvány a sok míves mézeskalácsház

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában