betlehem

2021.01.04. 19:10

Családi kápolna került a szekszárdi Bottyán-hegyre

Wessely Gábor

Fotó: Beküldött fotó

Sokfelé talált szállást a Szent Család a karácsony előtti napokban. Betlehemeket állítottak a magánházaknál, a templomokban és a közterületeken. A Jézus születését ábrázoló jelenet figuráit általában vízkeresztig – január 6-ig – hagyják a helyükön.

Volt egy betlehem Szekszárdon, mely új helyre költözött. Sátorból, kápolnába. Horváth Írisz mondta el az ezzel kapcsolatos történetet.

– A szüleink (Horváth János és felesége) építtettek egy családi kápolnát a Bottyán-hegyen, hálából a két lányukért: Ivettért és értem. A kivitelezés augusztusban kezdődött, a kápolnát október 23-án áldotta meg Mayer Mihály püspök úr, több pap jelenlétében. Az épületben tizenketten férnek el, imádkozásra, elmélyülésre alkalmas hely, mely Assisi Szent Ferenc tiszteletére létesült. Ő állíttatta annak idején az első betlehemet. A figuráink közel életnagyságúak, általában egy méter húsz centisek. A 2019-es adventi időszakban még egy sátorban helyeztük el őket, s most szállást találtak a kápolnában, amit előzetes bejelentkezést követően meg lehet látogatni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában