eltemették a telet

2021.03.09. 18:10

Így is elégették a telet jelképező bábokat

Címkék#kiszebáb

Munkatársunktól

Forrás: Beküldött fotó

A fősővárosiak idén is eltemették a telet a Mérey ovisokkal. Mint azt Szollár Zoltán, a szervezet elnöke facebook oldalán megosztotta, a szívük csücske a kiszebáb égetés a Kápolna téren. Csakhogy a járvány-helyzetben az eseményt nem lehetett a hagyományos móson megtartani.

Ám, mint azt Szollár Zoltán megfogalmazta, a telet is el kell temetni, és segíteni szerették volna a Fősővárosukban „élő” Mérey ovit. Aztán megszületett az ötlet, amit a vezető óvónő nagyon nyitottan fogadott. Így nem a kör tagjai készítettek egy nagy kiszebábot, hanem háziversenyt hirdettek az intézményben. Minden gyerkőc önállóan készítette el a bábját, de a díjat a csoportjával együtt kaphatott. Ezzel is erősíteni kívánták az összetartozás érzését az óvodásokban.

Amikor lejárt a pályázat, Szollár Zoltán maga ment be az oviba az elkészült alkotásokért. – Több doboz és szatyor bábot nyomtak a kezembe. Ámultam-bámultam mennyi sok-sok szép kiszebáb készült. Minden csoporté külön táskába, rajta a kis jelük. Mennyit dolgozhattak velük?! – írta a Fősővárosi Kör vezetője.

A zsűri természetesen a pandémiára való tekintettel az előírások betartása mellett végezte egyáltalán nem könnyű feladatát. A gyerekek hagyták szárnyalni a fantáziájukat. Sok munka volt ezekkel a bábokkal, de a gyerekeknek megérte fáradozniuk, nagyon szép bábok készültek.

A nehéz döntés eredményeként a nyertes a nagy csoportos S. Dorina csoportja lett, amely tízezer forintos nyomtatványcsomagot kap filcekkel, papírlapokkal, ceruzákkal, amelyekkel újra szépeket tudnak majd alkotni.

Viszont azért, hogy tényleg vége legyen a télnek, a kiszebáboknak égniük kellett. Szollár Zoltán tájékoztatása szerint összenyalábolták azokat, kivitték egy erre alkalmas tűztérhez, és ott elégették a leghidegebb és sötétebb évszakot jelképező műveket. – Jó lett volna újra találkozni a Kápolna téren, és együtt eltemetni a telet. Idén nem jött össze, maradtak a szép emlékek – írta az elnök, aki azt is megosztotta, hogy reményeik szerint jövőre a Kápolna téren már egészen máshogy, nagyobb körben ünnepelhetik ezt is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában