filmmaraton

2021.04.21. 17:14

Tolna megyei származású nyertese lett a filmes világjátéknak

A győztes révén megyénk jó híre is erősödik – nyugtázhatjuk a kedvező hírt a Shoot4Earth – Forgass a Földért filmmaraton eredményeinek ismeretében. A világjáték zsűrije, Szabó István Oscar- és Kossuth-díjas rendező elnökletével százharmincnégy alkotást bírált el.

Szeri Árpád

Forrás: Facebook

Mint azt korábban Kindl Gábor, a kezdeményezés ötletgazdája és projektigazgatója közölte, a világ számos helyszínéről, illetve hazánk rengeteg településéről egyaránt küldtek a környezet védelme érdekében fogant, egy perces klipeket a versenyzők.

A zsűri több kategóriában hirdetett eredményt, interaktív módon, több applikáció összekapcsolásával. A Jiří Menzel emékdíjat a Németországból jelentkező Native Crew forgatócsoport vihette haza. A Magyar Nagydíjas Csecskedi László lett Earth 2071 című produkciójával. Szekszárd Díját a Terra stáb – a megyeszékhelyen élő Wehovszky Patrik, Wehovszky Kíra – vehette át Otthon című művének köszönhetően.

Fotó: Facebook

A Nemzetközi Díjat és a vele járó, a legjobb globális film tanúsítványát az Egyesült Államokból érkező alkotás nyerte el. A Cali for the Nature forgatócsoport hasonló című filmjét Frederick Alexander és Hajdú Zsuzsanna készítette. Utóbbi Tolna megyei gyökerekkel rendelkezik, miután Zombán nőtt fel és egy ideig a Tolnatáj Televízió munkatársa volt.

A képen Hajdú Zsuzsanna

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában