kereskedés

2021.06.11. 14:07

Neten szabadulnak meg a megyei lakosok a megunt holmiktól

Az ismert közösségi oldalon számos Tolna megyei lakos hirdeti megunt holmiját.

Brunner Mónika

Fotó: Shutterstock

Már csak azért is érdemes böngészni a kínálatban, mert például Tolna városában hozzá lehet jutni eredeti retró NDK hajhálóhoz, darabonként nyolcvan forintért, de Bonyhádról ötszáz darab bontott cserép és körülbelül harminc darab kúpcserép ingyen is elvihető.

A megyeszékhely árui között a csillámos holmikat kedvelők rátalálhatnak egy 36-os Swarovski papucsra is, amelyet háromezer-ötszáz forintért árul tulajdonosa. Pakson nyolcvanezerért futópadra, Madocsán pedig háromezer forintért feszültségmérő műszerre lehet szert tenni.

A kínálat hol változatos, hol tanulságos.

– Mi a két gyerekünk biciklijét tudtuk eladni. A férjem tette fel a közösségi oldalra a fotókat, és a kisfiamét még aznap, a lányomét pedig egy héten belül elvitték. Kinőtték a gyerekek, nem volt szükség a bicajokra – mondta lapunknak egy tolna megyei család­anya.

Hozzátette azt is, hogy elfogadható árat kértek a jó állapotú biciklikért, amelyeken a tartozékokat, sőt a pluszvilágítást is rajta hagyták. Nekik bevált a megyei adok-veszek. Igaz, ez volt az egyetlen alkalom, hogy a közösségi oldalon árultak, de a rokonaik már rendszeresen hirdetnek.

– Én egy másik, távoli megyéből feladott hirdetések között böngészve találtam rá egy külföldi, márkás, itthon nehezen megszerezhető női felsőre. Megörültem, mikor megláttam, mert jó állapotúnak tűnt, és szerintem fillérekért adták. Átutaltam az összeget, majd postán érkezett is az új szerzeményem. Azóta is becsben tartom a nehezen megszerezhető holmimat. Már alig lehet bárhol is kapni! – mondta egy Tolna megyei hölgy.

Azért akadnak a közösségi oldalon található vásárlási-eladási történetek között negatív példák is, amelyekről jó ha tudunk.

– A barátom a közösségi oldalon keresztül Sopronból rendelt telefont egy magánszemélytől. Kifizetett harmincezer forintot, a csomagjában azonban két zacskó őrölt kávét talált. Azóta rendőrségi ügy van belőle, ráadásul, mint kiderült, az eladó korábban már több embert megkárosított – mesélte egy fiatal szekszárdi lány.

Ismerőse hozzátette, hogy neki a férje járt úgy, hogy futócipőt rendelt, de helyette egy gagyi napszemüveget kapott. Ő pedig járt már úgy, hogy táskát rendelt egy ismeretlentől, de úgy döntött, utánvéttel fizet. Végül a táska meg sem érkezett.

Éppen az ilyen és ehhez hasonló esetek miatt vannak olyanok, akik csak a biztosra mennek. Egy szekszárdi hölgy például csak könyveket rendel ismert kiadóvállalatoktól, mert így biztos lehet benne, hogy kicsi az esélye annak, hogy valami baj lesz az áruval, vagy a szállítással. A közösségi oldal számos más lehetőséget is tartogat, hogy összehozzon más megyékben élőket, vagy akár egy város lakóit. Az idei évi gyermeknap alkalmából például egy napon át gyerekcsoportok utazhattak egy menő limuzinban Szekszárdon és húsz kilométeres körzetében. A felejthetetlen élményről számos fénykép készült.

Köztudott az is, hogy ismerősök, ismeretlenek rendszeresen kérnek egymástól segítséget: melyik fodrászhoz, kozmetikushoz járjanak, vagy éppen hol találnak megbízható szakembert, ha kazánt akarnak cserélni.

Meg lehet tekinteni például az ismert éttermek aznapi ételkínálatát fényképeken, emellett lehet csatlakozni különféle társkereső csoportokhoz is. Tehát a közösségi lehetőségek száma, mondhatni végtelen.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában