Ökocsiga

2021.08.20. 08:00

Paks értékeivel ismerkednek meg a fiatalok

Gazsó Rita

Paks város természeti és épített értékeit bemutató ingyenes programsorozatot szervezett 8–12 évesek részére augusztus 16-tól kezdődően, két egymás utáni héten az Ökocsiga Közhasznú Egyesület az Atomfitt Centrumban és a Cseresznyéskert Erdei Iskolában. A programban előadások, kézműves-foglalkozások és játékok szerepelnek. Hétfőnként a rovarok napjával indul a hét, ahol a résztvevők a rovarok-bogarak szerepével, hasznával ismerkedhetnek és bogárhotelt készítenek. Keddenként, a Duna napján arról tudhatnak meg többet a gyerekek, mi a folyó szerepe a város életében, és malombemutatón, hajómalommakett-készítésen vehetnek részt.

Szerdánként, a madarak napján a tematikus előadást természetfilm-vetítés és papírmadár-készítés követi. Csütörtökönként, a helytörténeti napon a város története, épített értékei kerülnek fókuszba, majd papírmakettek készülnek, pénteken a rejtőzködő állatok napján pedig az előadást követően élőállat-bemutató zárja a hetet. A programra augusztus 10-ig lehetett jelentkezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában