hírlevél

2021.11.07. 07:00

Könyvet is írt blogjából a gimnázium öregdiákja

Megjelent a legfrissebb BÖSZ Hírlevél, amelyből többek között kiderül, Boros Dezső-díjat kapott a kiváló tanár és három fiatal tarolt a versenyeken.

Szeri Árpád

Fotó: Beküldött kép

Összevont – szeptember-október havi – számmal jelent meg a legfrissebb BÖSZ Hírlevél. A Bonyhádi Öregdiák Szövetség kiadványa bevezetésként a szeptember 11-i BÖSZ Napról ad összefoglalást Filó Tamás egyesületi elnök tollából. „A közel 150 résztvevő a táncteremben gyülekezett, ahol a rendezvény a gimnázium tantestületének kórusa vezetésével a Himnusz eléneklésével kezdődött. A meghívásnak eleget téve megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád város polgármestere, Potápi Árpád János, a térség ország­gyűlési képviselője, nemzetpolitikáért felelős államtitkár – öregdiáktársaink, valamint Ónodi Szabolcs, nyugalmazott igazgató, Andorka Gábor gimnáziumigazgató, Kovács Ferenc, az általános iskolai tagintézmény vezetője, illetve Keszthelyi Zsolt kollégiumvezető.”

A gimnázium őszi hírei című rovat egyebek mellett közli, hogy „Bonyhád város október 23-i rendezvényén az atlétika népszerűsítésében betöltött szerepéért, valamint a diákjaival elért kimagasló eredményeinek elismeréséül Boros Dezső-díjat vehetett át a gimnázium testnevelőtanára, Scheidler Géza.”

Lukács József, a Bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központ igazgatóhelyettese, egyúttal a BÖSZ vezetőségének tagja Fekete Imola arcképét rajzolta meg írásában. A kommunikációs szakember, online mentálhigiénés tanácsadó, a Nekünk Bevált blog és azonos című könyv szerzője 2006-ban érettségizett a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban.

„A blogom egyike az első személyes hangvételű anyablogoknak, amire az évek során egyre több hasonlóan gondolkodó, útkereső anya talált rá. Az apukákat és a nagyszülőket, jó fej nagynéniket sem szeretném kihagyni, mert tőlük is sok visszajelzést kapok. A könyv a blog első négy évét öleli föl, immár kézbe vehető, megszagolható, lapozható formában” – engedett betekintést művébe Fekete Imola.

Három tehetséges fiatal részesült Junior-ösztöndíjban

A hírlevél bemutatja a 2020/2021-es tanévben érettségizett, BÖSZ Junior-ösztöndíjat elnyerő gimnazistákat is. Tanner Norman a biológia OKTV első kategória harmadik helye, a Georgikon Nemzetközi Biológiaverseny harmadik helye, az ITITV országos első helye, az SZTE Szent-Györgyi Tanulmányi Verseny első helye, a KöMaL fizikaverseny országos második helye, valamint a Vermes Miklós Nemzetközi Fizikaverseny nyolcadik helye okán vehette át az ösztöndíjat. Tóth Lilla a matematika, fizika és német nyelv tantárgyak körében elért kimagasló megyei és országos eredményeinek köszönhetően lett díjazott. Vörös László pedig azért, mert a Szabadfogású Számítógép Versenyen országos első helyezést, a Mozaik Nemzetközi Internetes Tanulmányi Versenyen földrajz kategóriában ötödik helyezést ért el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában