Gyász

2022.02.28. 09:30

Alsónána polgármestere végleg megpihent

Végső nyugalomra helyezték szombaton délelőtt az alsónánai temetőben a település közelmúltban elhunyt polgármestere, Kollár László András hamvait. Az önkormányzat saját halottjává nyilvánította a néhai községvezetőt.

Szeri Árpád

Kollár Lászlót sokan elkísérték utolsó útjára Fotó: Makovics Kornél

Az alsónánai temetőben római katolikus szertartás keretében zajló búcsúztatáson a családtagokon, közeli hozzátartozókon, rokonokon kívül eljöttek Kollár László András barátai, tisztelői, munkatársai, ismerősei és természetesen a megye különböző településeiről polgármester kollégái.

Mások mellett ott volt a végső főhajtáson Potápi Árpád János államtitkár, országgyűlési képviselő, valamint a távoli Tiszanánáról dr. Tóth József polgármester, volt országgyűlési képviselő. Alsónána önkormányzata nevében Molnár Géza Dezső alpolgármester írta meg búcsúztatóját, amit a mély érzelmi érintettség és meghatódottság okán Szegedi Zoltán, a Panteon Kft. polgári szónoka olvasott fel.

Ebből idézünk néhány gondolatot: „Laci – ahogyan mindannyian szólítottuk –, családszerető, családcentrikus mindenkivel közvetlen, egészséges lelkületű, értékrendű és gondolkodású ember volt. (...) A családi ügyeket mindig nagy figyelemmel intézte. Rokonai és barátai is mindenben számíthattak rá. Ami rajta múlott, az mindig megvalósult. Rendkívüli munkabírással rendelkezett. Több cikluson át volt Tolna Megye Közgyűlésének tagja. (...) A hozzá fordulóknak mindig segített, jótékonysági tevékenységet is folytatott. Ciklusokon át szolgálta lakóhelyét képviselőként, alpolgármesterként és polgármesterként is. A település irányításában szerzett tapasztalataira támaszkodva szakértelemmel, magabiztosan intézte a falu és a hozzá forduló emberek ügyeit. Lokálpatriótaként fontos volt számára a „nánai identitás” is, mindig ennek szellemében dolgozott. Ezt a munkát is nagy odaadással, elkötelezettséggel végezte, hogy az utánunk következő generációknak még jobb élete lehessen. Nagyon-nagyon fog hiányozni családjának, falunknak, szűkebb és tágabb környezetének egyaránt. Most el sem tudjuk képzelni, hogy lesz ezután.” 

A beszéd, majd a szertartás további részének végeztével a temetési menet a családi kriptához vonult. Kollár László András urnába helyezett hamvait a jelenlévők közös imája közepette fogadta be a sírkamra.

A temetés előtt 9.30 órától Bátaszéken, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomban gyászmise emlékeztetett múlandó mivoltunkra. Alsónánán ugyancsak római katolikus szertartás keretében zajlott a búcsúztatás. A családtagokon, közeli hozzátartozókon, rokonokon kívül eljöttek Kollár László András barátai, tisztelői, munkatársai, ismerősei és természetesen a megye különböző településeiről polgármester kollégái. Mások mellett ott volt a végső főhajtáson Potápi Árpád János államtitkár, országgyűlési képviselő, valamint a távoli Tiszanánáról dr. Tóth József polgármester, volt országgyűlési képviselő. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában