Szabadtéri utcafórum

2022.10.18. 20:51

Tüntessék el a galambokat a szekszárdi piacról!

Folytatódott Szollár Zoltán, a Fidesz és a KDNP közös jelöltjének Szabadtéri Utcafórum elnevezésű három állomásos kampánya. A második napon, kedden, a Kőrösi Csoma Sándor utcai játszótér volt a helyszín. A 4. számú választókerület képviselőjelöltje prominens politikusok támogatásával készül a november tizenharmadikai időközi önkormányzati képviselőválasztásra.

Brunner Mónika

Sokan voltak kíváncsiak Szollár Zoltán Fidesz-KDNP képviselőjelöltre.

Fotó: Mártonfai Dénes

Szollár Zoltán Fidesz-KDNP képviselőjelöltet szabadtéri utcafórumán a szekszárdi közgyűlés Fidesz frakcióját vezető Máté Péter mutatta be a lakosoknak, hangsúlyozva, hogy nagy gazdasági fejlesztésekre nem lehet számítani, de apróbb dolgokat meg lehet oldani. Az utcafórumon jelen volt Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke, később megérkezett Horváth István, a térség országgyűlési képviselője, és Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere. Több mint félszázan gyűltek össze, leginkább idős emberek, és látszott, hogy kíváncsiak a jelöltre.

Szollár Zoltán röviden bemutatkozott a jelenlévőknek, és elmondta, azt szeretné, hogy közösen alakítsák ki a 4. számú választókerület programját. Ezután jöttek a lakosok felszólalásai. Egy középkorú férfi elmondta, hogy kétgyerekes családapa, Herman Ottó utcai lakos, és szeretné, ha az utca végén található kis játszóteret felújítanák, rendbe tennék, lenne homokozó, esetleg kerítés.

Egy idős nő szintén az utcában található egyik játszóteret említette:  jó fekvésű, ahol régen volt csúszda, körhinta, pad, ám mindent leszereltek. Huszonhárom gyermeket, nyolc unokát említett, akik szívesen használnák a játszóteret, az esetlegesen felújított pingpongasztalt, és addig sem a számítógép előtt ülnének.

Egy másik idős hölgy arról panaszkodott, hogy a Mérey utcában kevés a parkolóhely, és ők már fényképeket is készítettek, hogy hova tudnának elképzelni parkolót. Szó volt arról is, hogy a Mérey és Bocskai utca közé kellene egy zebra – erről Csillagné Szánthó Polixénával, a körzet elhunyt képviselőjével – korábban már egyeztetettek is.

A Szűcsény szurdikkal kapcsolatban az volt a vélemény, hogy ugyan turistaútvonal, de koszos és rendezetlen. Felmerült az is problémaként, hogy egy Mérey utcai ház előtt vízelvezető rács van, ami nagyon zörög, és valahogy rögzíteni kellene.  A Herman Ottó utca egyirányúsítását, sebességkorlátozó táblát, két fekvőrendőr lehetőségét is felvetették. 

A Létay utcában a járda rossz állapotban van. A parkolók felfestésére mindenhol szükség lenne. Ennek kapcsán a lakosok arról panaszkodtak, hogy az autók a felfestés ellenére egyszerre két parkolóhelyet is elfoglalnak, ugyanakkor vannak, akiknek meg nem tetszik, ha felfestik a parkolókat. A Mérey utcában található buszmegálló helyzete kapcsán jelezték, hogy onnan hajléktalanokat kellett elüldözniük. Többen panaszkodtak a hajléktalanokra, akiket még ki akarnak költöztetni egy épületből –  egyszer már sikerrel jártak, és egy másik épületből el tudták őket küldeni. 

A lakosok ismertették, hogy a Kőrösi kanyar kátyúkkal van tele. Elhangzott, hogy nyári fűnyírás a Klapka lakótelepen, a bekerített részen nem történik, ráadásul ott egy diófát is veszélyesnek mondtak.  A Herman Ottó utca egyik háza előtt sincs nyírva a fű. A Bethlen Gábor utcában egy romos épület kidőlt.

A Mérey utcában a közműcsere után az útburkolatot ki kell javítani. Felmerült, hogy a Dicenty Dezső utcában egy  több százmillió forintos ház tulajdonosai ne várjanak olyan infrastruktúrát, mint ami a városban van, a házakhoz hegyi utak vezetnek. A Kőrösi sportpályán szeretnék a dróthálót lecserélni. 

Emellett szeretnék, ha a szekszárdi piacról eltűnnének a galambok. Máté Péter Fidesz frakcióvezető és Szollár Zoltán képviselőjelölt reagált az elhangzottakra, és minden felvetést feljegyeztek. Horváth István országgyűlési képviselő a jelenlévőknek elmondta, hogy manapság nem könnyű egy háztartást fenntartani, ezért fontos, hogy egy város és a kormány jól tudjon együttműködni.

Hozzátette, büszkék lehetünk arra, hogy Orbán Viktor az ország miniszterelnöke, és a magyarok érdekeit képviseli. Elmondta azt is, hogy  Szollár Zoltán vallásos ember, életében a református vallás nagy súllyal van jelen. Szollár Zoltán elmondta, hogy szeretne bizonyítani politikai pályán. – Kérem, vigyék a jó híremet, minél többen menjenek szavazni és szavazzanak rám – mondta a jelenlévőknek. Lapunk kérdésére ismertette, hogy a holnapi, október tizenkilencedikei szabadtéri utcafóruma után a Fidesz-KDNP képviselőivel mindent átbeszélnek, és azután,  jövő héttől már várható a képviselőjelölti programja. 

Mint arról korábban beszámoltunk, az időközi önkormányzati képviselőválasztás favoritja, Szollár Zoltán, a Fidesz-KDNP ajánlása szerint a legalkalmasabb arra, hogy képviselje azt a keresztény közösséget, amely meghatározó a város életében. A választókörzetében, – a 4. számú választókerület –, Szekszárd-Felsővárosban él, ott nőtt fel, ismeri az ottani gondokat, és így kellőképp tudja majd képviselni az ott élő embereket.

A Szabadtéri Utcafórum utolsó állomása, október tizenkilencedikén, szerdán a Kápolna téri játszótéren lesz késő délután öt órától hat óráig.

Az első, hétfői utcafórumról korábban már beszámoltunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában