Teol.hu podcast

2023.02.19. 14:00

Több évtizede töretlen a lelkesedése és a síléce

Mágocsról szervezte élete első sítáborát, 1993-tól pedig a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium berkein belül folytatta mindezt – és azóta is töretlen a lelkesedése, valamint a síléce György Ferencnek. A bonyhádi intézmény testnevelés szakos tanára a Teol.hu podcast legújabb adásában mesélt az elmúlt 30 év emlékezetes sítáborairól.

Vizin B.

György Ferenc, a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium testnevelés szakos tanára volt a Teol.hu podcast legújabb adásának vendége. (A szerző fotója)

György Ferenc többek között arról is mesélt, hogy egy ideig Potápi Árpád Jánossal, akkori kollégájával, az intézmény történelem szakos tanárával szervezték közösen a síutakat. Már akkor is előszeretettel űzte ezt a téli sportágat a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a dombóvári térség országgyűlési képviselője. 

Steigervald Krisztián neve is elhangzott a beszélgetés során. Az országosan ismert generációkutató György Ferenc szárnyai alatt nevelkedett és kedvelte meg a kikapcsolódásnak ezt a formáját, amely – mint megtudtuk – számos jótékony hatással bír. 

– Edzőként is azt vallom, hogy meg kell törni a monotonitást, célszerű új mozgásformákat beiktatni a mindennapok során. De a síelés nem csak erre kínál remek alternatívát: alázatra tanít, szellemileg és fizikailag is feltölti az embert, a pályák fekvése pedig a körülöttünk lévő természet megcsodálását is lehetővé teszi – vélekedett György Ferenc, aki mindezek mellett a sportág közösségformáló erejét is kiemelte. 

A sílécen ugyan egyedül vagyunk – folytatta – de egy jó közösség, összetartó csapat tagjaként lehet igazán kiteljesedni. 

A Teol.hu podcast csatorna korábbi beszélgetései ide vagy ide kattintva bármikor meghallgathatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában