Szigeterdő rendezvénysátor

2023.05.17. 08:00

Dombóváron tartották országos közgyűlésüket a horvátok

A Magyarországi Horvátok Szövetsége Egyesület Dombóváron, a Szuhay Sportcentrumban tartotta éves közgyűlését május 13-án. A küldötteket Pintér Szilárd polgármester, Drago Horvat, Horvátország pécsi főkonzulja és Varga-Stadler Gábor, a Dombóvári Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte.

Varga Szilvia

A Magyarországi Horvátok Szövetsége Egyesület a Szuhay Sportcentrumban tartotta éves közgyűlését (A szerző fotója)

Pintér Szilárd megtisztelőnek nevezte, hogy Dombóvárt választották a fontos esemény helyszínéül, és hangot adott annak a reményének, hogy a megjelentek jó hírét viszik a városnak. Felhívta a figyelmet arra, hogy mindenképpen érdemes megtekinteni az 1973-ban a Szigeterdőben felállított eredeti Kossuth-szoborcsoportot, és tájékoztatta a vendégeket a város ünnepi eseményeiről.

A hivatalos ceremónia és a napirendi pontok megtárgyalása után a több mint kétszáz résztvevőt Osztrogonácz József elnök és Szolga József horvát nemzetiségi szószóló a Szigeterdőben felállított rendezvénysátorba invitálta, ahol gasztronómiai és kulturális programokkal folytatták az eseményt.

A színpadon színvonalas produkciókat láthattak a meghívott vendégek a Pécsi Miroslav Krleža Horvát Oktatási Centrum tanulói, a Barcsi „Biseri Drave” Hagyományőrző Táncegyüttes, a Pécsi „August Šenoa” Klub énekkara, a Bajai „Zlatna grana” Hagyományőrző Táncegyüttes, Gyurity István színművész és a Vizin zenekar közreműködésében.

A magyarországi horvátok legjobb szakácsai készítették el az általuk képviselt régiók tradicionális ételeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában