Autópálya

2023.07.18. 16:56

Hamarosan megkezdődhet az M6-os horvátországi szakaszának építése

Nem a semmiben ér véget az M6-os autópálya, még idén elindulhat az építkezés a horvát oldalon.

Teol.hu

Képünk illusztráció (Fotó: MW)

Fotó: Mészáros János

Már augusztusban megkezdődhet az M6 folytatásának építése a határ túloldalán, miután eredményes volt a horvát hatóságok által lefolytatott közbeszerzési eljárás a hiányzó öt kilométeres szakasz megépítésére, tehát nem a semmibe fut, ahogyan az a magyar sajtóban megjelent – írja a Világgazdaság.. Ezzel 2025-re Budapest és Eszék között létrejön a gyorsforgalmi kapcsolat.

Nagy port kavart az egyik baloldali médium múlt héten közölt cikke, amelyben a szerző azt írta, hogy az épülő M6-os autópálya elérte ugyan horvát–magyar határt, ám mivel a déli szomszédunknál egy kapavágás sem történt, emiatt az a „semmibe fut”.

Bár a cikk szerint eredménytelenül, de keresték a horvát közlekedési minisztériumot az ügyben, hogy megtudják, mikor jelenik meg kivitelezési tender, valójában a horvát sajtó két hete megírta, hogy a még hiányzó, Beli Manastirtól a magyar határig tartó, öt kilométeres autópálya-szakasz megépítésére kiírt pályázaton a Strabag és az Osijek Koteks is érvényes ajánlatot nyújtott be.

Az Index.hr szerint folyamatban van az ajánlatok elbírálása és a kivitelező kiválasztása, így a szerződés aláírása után, még augusztusban megindulhat az építkezés.

Az öt kilométeres szakaszra megvan az építési engedély is, a munkálatok várhatóan 2025 első felében fejeződnek be. Mivel addigra az M6-os teljes egészben elkészül, nem kell túl sokat várni arra, hogy Budapesttől egészen Eszékig vagy tovább, végig autópályán közlekedjünk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában