Határozott a képviselő-testület

2023.10.16. 18:00

A lakosság számára értékesítik a kivágott fákat

A csapadékvíz-elvezető rendszer rekonstrukciója során jelentős mennyiségű fát termeltek ki a közelmúltban Dombóváron.

Révészné Hanol Erzsébet

Illusztráció.

Forrás: MW

A Szőlőhegyre szállított faanyagot az önkormányzat értékesíteni szeretné – elsősorban a város lakossága számára –, ezért a legutóbbi testületi ülésen ennek részleteiről határozott a képviselő-testület. A vadgesztenye és a zöld juhar esetében a szakértők által megállapított ár feléért, vagyis erdei köbméterenként 10 ezer forintért vásárolhatnak az állandó dombóvári lakhellyel rendelkező lakosok, háztartásonként legfeljebb tíz erdei köbmétert.

A drágább árkategóriájú faanyag eladási árát nem csökkentették, mivel a mennyisége a vadgesztenyéjéhez képest jelentéktelen. Így a kőris, az akác, a juhar és az ostorfa esetében 30 ezer forint/erdei köbméter árat határoztak meg. Az eladásra a deponálás helyszínén, az igénylések sorrendjében kerül sor. A megvásárolt faanyag elszállításának költsége a vevőt terheli, és az értékesítésből befolyó összeg az Önkormányzati Környezetvédelmi Alapba kerül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában