Döntés

2023.10.12. 07:30

Új nevet is kap az intézmény

A Tolnai Kulturális Központ és Könyvtár átszervezéséről is döntött legutóbbi ülésén a tolnai képviselő-testület.

Steinbach Zsolt

Appelshoffer Ágnes,Tolna polgármestere a MAG-Háznál (Archív: Makovics Kornél)

Megváltozik az intézmény elnevezése, az új név: Tolnai Művelődési Központ és Könyvtár (TMKK). Az intézmény székhelye marad a jelenlegi MAG-Ház, amelynek viszont ugyancsak új neve lesz: Tolnai Művelődési Ház.

A TMKK telephelyei a Lovarda, a Városi Könyvtár, a Mözsi Művelődési Ház, a Martinek Civil Ház, a Tolnai Közösségi Ház (a Szent Imre utcai egykori iskolaépület) és a Mözsi Civil Ház. A TMKK engedélyezett létszámát 13 főben, 2024. január elsejétől 14 főben határozták meg.

Új nyitvatartási rendről is döntöttek. Kedden, csütörtökön és pénteken 9 órától 20 óráig, hétfőn 9-től 19 óráig, szerdán 9-től 17 óráig, szombaton pedig a programoktól függően legalább 8 órán keresztül lesz nyitva az intézmény.

A fenti döntések életbe lépése előtt ki kell kérni a kultúráért felelős miniszter véleményét. Ha az megérkezik, akkor lehet majd módosítani a határozatoknak megfelelően az intézmény alapító okiratát és elkészíteni az új szervezeti és működési szabályzatot. Erre várhatóan a novemberi testületi ülésen kerül sor.

Az átszervezés mellett a kulturális intézmény felújítási munkáiról is tárgyalt a testület. A képviselők úgy döntöttek, hogy valamennyi telephelyet érintő, szükségesnek tartott felújításról kérjen be árajánlatot az intézmény vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában