Ajándék

2023.12.16. 18:27

Terített asztal várta a közönséget

Rendhagyó Mikulás ünnepség fogadta a múlt héten a mőcsényi művelődési házban a legkisebbeket. Néhány szülő szorgos munkájának eredményeként többféle gondolkodtató, illetve ügyességi játékot is kipróbálhattak a nebulók.

Szeri Árpád

Salgó Ivett köszöntötte a karácsonyi rendezvényen a közönséget. Fotó: Kolozsváriné Patai Klaudia

A teremben manókonyha is helyet kapott, a lurkók kakaót, teát ihattak, illetve süteményt is ehettek. A helyi önkormányzat támogatásának köszönhetően ötven, legfeljebb tizedik életévét betöltött kisgyermek kapott mikuláscsomagot, személyenként háromezer forint értékben. 

A karácsonyi ünnepségnek december 15-én, pénteken 18 órai kezdettel adott otthont a művelődési ház. Salgó Ivett polgármester köszöntő szavai után a nézőközönség a szépen megterített asztalok mellett Häuszer Beáta és Kata nevű lánya zenés műsorát hallgathatta meg. Ezt követően az önkormányzat ízletes, szabad merítéses töltött káposztával vendégelte meg a jelenlévőket. Az asztalokra sütemény, üdítő is került. A kínálat maradéktalanul elérte célját, hiszen az est kiváló hangulatban zajlott. 

Ugyancsak a hagyományokhoz híven az önkormányzat karácsonyi támogatásként minden hatvanöt év feletti lakosnak tizenötezer forint értékben, hétéves korig minden kisgyereknek tízezer forint értékben élelmiszercsomagot biztosított. Az iskolások pedig személyenként tizenötezer forint pénzbeli támogatást kaptak.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában