A család az család

2024.02.12. 07:00

Elégedettek a szekszárdi nagycsaládosok a kedvezményekkel

Elégedett a Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete a nagycsaládosoknak biztosított lakásvásárlási, felújítási kölcsönökkel és a közösségi közlekedés kedvezményeivel. Heim Károlyné, az egyesület elnöke értékelte a nagycsaládosok helyzetét az idei évre vonatkozóan.

Brunner Mónika

A nagycsaládosok elégedettek a kedvezményekkel. Képünk illusztráció.

Forrás: MW

– A lakásvásárlási, felújítási kölcsönök kedvezőek a nagycsaládosoknak, főleg ott, ahol kettő keresetből él a család. A csok plusz kölcsönt újabb gyerek vállalása esetén igényelhetik, ha a feleség negyvenegyedik életévet nem töltötte be. Az összes gyerekszám alapján legfeljebb tizenöt, harminc vagy ötven millió forintot kaphatnak, a kamat legfeljebb három százalék – ismertette Heim Károlyné, az egyesület elnöke. 

Emelkedik a támogatás összege 

Hozzátette, hogy a falusi csok esetében emelkedik a vissza nem térítendő támogatás összege. A falusi csok Magyarország területén, preferált kistelepülésen fekvő vagy külterületi lakásnak minősülő használt lakás vásárlása és bővítése, korszerűsítése, meglévő használt lakás bővítése, korszerűsítése és idén januártól már új, egylakásos lakóépület vásárlására vagy építésére is igénybe vehető.

Közösségi közlekedés a családokért 

A közösségi közlekedéssel kapcsolatban ismertette, hogy  a március elsejétől bevezetésre kerülő kedvezmények sok családot érintenek és igen jók. Az egyik a kedvezmények közül a tizennégy év alatti gyerekek ingyen utazása.

– Ha a nagycsaládossal együtt utazik legalább három gyerek, most nem kell a közösségi közlekedésen fizetniük. Itt nagycsaládosnak számít: a szülő, szülők, a tizennyolc éven aluli gyermek, a huszonhat éven aluli gyermek, ha nappali képzésben résztvevő tanuló, vagy hallgató, és érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik – közölte. 

Hozzátette, hogy a vármegye24 és Magyarország24 napijegyek bevezetése igen kedvező a bejáró dolgozóknak, ha már két járatot kell igénybe venniük a munkahelyre oda-visszajutáshoz.

Az idei évi programjaik 

A házasság világnapja országos megnyitón Pécsett február tizedikén a jubiláló házaspárokat köszöntik, köszöntötték. A Babits Mihály Kulturális Központ Zámbori Soma és dr. Fazekas Rita: Hogyan kapcsolódjunk jobban egymáshoz című előadásának ad adott otthont február tizenharmadikán. Ebben a hónapban farsangi bált is rendeznek, márciusban pedig, a Nemzetközi Nőnap apropóján kirándulást, hóvirág túrát vagy medvehagyma gyűjtést.

Autóval vagy a Sió parton kerékpárral a borjádi méhest, esetleg a söréttornyot szeretnék meglátogatni március tizenötödikén, májusban a „Családok Nemzetközi Napja” alkalmából rajzpályázatot írnak ki a családok számára. A Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete az Al-Dunai Régió tagjaként Családi Nap programjára is készül nyáron, a helyszín várhatóan a Zselic Csillagpark, a Ropolyi rét lesz. Országos programjuk része a június huszonkettedikei „Babaköszöntő rendezvény Fehérvárcsurgón, ahol a 2023-ban születetett Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) tagkártyával rendelkező újszülötteket köszöntik. 

Amire már most készülnek: szeptember tizennegyedikei őszi találkozó Lillafüreden. Szeretnének eljutni erre a csodás helyszínre. A távolság miatt legalább két napos kirándulást terveznek, ez azt jelenti, minél előbb pénztárcabarát szálláskeresésbe kell kezdeniük.

Gyűjtéseken vesznek részt 

A Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete rendszeresen segíti tagjait, és készül a gyűjtésekre. Az idén nyáron augusztusban az egyik élelmiszeráruházban rendeznek tanszergyűjtést, amelyre pályázniuk kell, októberben pedig saját készítésű befőtteket, szörpöket kérnek a tagoktól, amit Dinnyésre a „Szeretet Íze” programra juttatnak. És persze az évvégi tartós adománygyűjtést is számon tartják, erre is pályáznak a Magyar Élelmiszer Banknál.

Várják a tagjaikat 

A Szekszárdi Nagycsaládosok Egyesülete várja a három és több gyermeket nevelő szülőket tagjaik közé. A tagság feltétele a belépési nyilatkozat kitöltése és a tagdíj befizetése.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában