Hibázni ebmeri dolog

2024.02.08. 15:28

Utóbbit szinte mindenki elrontja, ön is?

Tévedni emberi dolog, szokták volt mondani, és valljuk be őszintén, hogy kivel ne fordult volna elő, hogy félrehallott volna már valamit.

Farkas Eszter

Illusztráció: Shutterstock

Ezeknek a félrehallásoknak hála pedig számtalan vicces jelenetnek lehetünk tanúi. Ilyen ikonikus pillanat volt az is, amikor Győzike az egyik játékos vetélkedő során terpeszállás helyett terepszállást értett, de hogy ne menjek annyira messzire, én is számos ilyen jelenetnek lehettem már fültanúja.

Ilyen volt például az is, amikor az ötéves unokaöcsémre vigyáztam. Miután szegény megunta a Fekete Pétert, kérte, hogy énekeljem el neki a Kék malacot. Elég sok gyerekdalt ismerek, de gondoltam ez valami újhullámos dolog lesz, mert még nem hallottam róla, így elkezdtem böngészni a netet, és hát semmi. Kis idő múlva már türelmetlen volt a kissrác, és elkezdte nekem énekelni a szövegét: Egy kék, egy kék malac, ez csak a tied, nem tudom minek, és miért malac? Mondanom sem kell, hogy kitört belőlem a nevetés, ugyanis ez SP alias Éder Krisztián Kép maradsz című dala szeretett volna lenni.

Hasonló volt az is, amikor az óvodás kisfiam a Himnuszt tanulta, és már egész jól ment neki az első versszak, de a második versszaknak épp csak nekiállt, mégis büszkén kezdett bele: Őseinket felhozád Kárpát szent vécére. Kétszer mondattam még el vele, hátha rájön a hibára, de nem igazán értette, mi lehet a probléma.

A gyerekek az aranyköpéseikkel nagyon cukik, de olykor a felnőttek is bakot lőnek. Bonyhádon például van egy híd, amit szinte még senkitől nem hallottam helyesen kimondva. Volt már Nekupunkti, Nepumukli, Nemuki, míg valójában egész egyszerűen a Nepomuki Szent János hídról van szó. Nem árt néha, ha utánajárunk a dolgoknak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában