Városi programok

2024.02.02. 10:51

Így ünnepli várossá válásának 600. évfordulóját Tolna

Jóváhagyta az idei városi nagyrendezvények programtervét a tolnai képviselő-testület. 

Wessely Gábor

Fotó: TEOL

Tolnán az idei első nagyrendezvény május utolsó hétvégéjén lesz, amikor a várossá nyilvánítás 600 éves évfordulóját ünneplik. A városnapi programok három napon keresztül zajlanak majd. Ekkor kerül sor egyebek mellett a felújított tolnai Szentháromság szobor megáldására. Lesz elszármazott találkozó, helytörténi kiállítás, sor kerül a városi kitüntető díjak átadására és természetesen rendeznek koncerteket, bemutatókat, gyermekprogramokot és utcabált is. 

Szeptember 6-7-én tartják meg a Bárka Fesztivált. Fotó: TEOL

A második nagyrendezvény a Bárka Fesztivál, amit szeptember 6-7-én rendeznek a Duna-parton, halfőző versennyel, helyi művészeti csoportok és sztárfellépők műsorával. 

Az adventi programsorozatot december 1. és 22. között tartják, a tavalyihoz hasonlóan, civil szervezetek rendezvényeihez igazodva.  

A jubileumi város napi programot 10,7 millió forinttal, a Bárka Fesztivál megrendezését 9,6 millió, az adventi programokat 2 millió forinttal támogatja a helyi képviselő-testület. S. K. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában