Léleképítő

2024.05.28. 10:46

Amire a Búzaszem tanít

Mit tennék, ha újra kezdhetném... Ezzel a címmel tartott előadást életútjáról, tapasztalatairól Horváth Szilárd Szekszárdon.

Szeri Árpád

Horváth Szilárd, az MTVA műsorvezetője tartott előadást a szekszárdi Léleképítőn

Mit tennék, ha újra kezdhetném... Ezzel a címmel tartott előadást életútjáról, tapasztalatairól Horváth Szilárd, a szekszárdi Léleképítő hétfő esti rendezvényen. Az MTVA műsorvezető munkatársát, a gödi Búzaszem iskola alapítóját dr. Tóth Csaba Attila házigazda „több mint egy műsorvezető” elismerő szavakkal köszöntötte a helyszínen, azaz a Szekszárdi Garay János Gimnázium dísztermében. 

A díjmentesen látogatható, értékrend erősítő programon a vendég gyermekkorára visszatekintve egyebek mellett elmondta: zalai parasztgyerekként cseperedett fel, társaival együtt a Zala folyó árterén játszott, épített bunkert és jött rá azon fortélyokra, amik az élethez kellenek. A természet közeliségnek köszönhetően a kreativitás nagy kegyelmet adó közegében élt. Mindebből az is következik, hogy a Búzaszem iskolásainak valójában nem a paradicsomtermesztés szakmai fogásait tanítják meg, hanem azt, hogy miként lehet egy náluk nagyobb erővel együttműködni. Mert aki ezzel a nagyobb erővel él együtt, az a szakralitással él együtt. A rendezvényről hamarosan részletes tudósítást közlünk. 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában