Mozgalmas falunap

2024.05.28. 07:20

Motoros felvonulás törte meg Bogyiszló csendjét

Zenés-táncos produkciók sora, horgász- és főzőverseny, bál és tűzijáték. Mozgalmas volt a bogyiszlói falunap.

Révészné Hanol Erzsébet

Megtelt élettel a Holt-Duna partja a bogyiszlói falunapon

Fotó: Rónai Gábor

A hagyományokhoz híven a helyi kistermelők számára meghirdetett borversennyel indult a bogyiszlói falunap eseménysora, aztán a pénteki értékelést követően szombaton, korán reggel horgászversennyel folytatódott a program. A hét horgász a Holt-Duna egy csendesebb pontján várta a jó fogást, míg az iskolaudvaron lassanként gyülekeztek a motoros felvonulás résztvevői kisebb-nagyobb teljesítményű járművekkel, veterán és gyorsasági motorokkal.

A délelőtt elsősorban a kisgyerekes családoknak kedvezett, ugyanis a Napvirág zenekar gyermekkoncertje után beindult a habparti a tolnai önkormányzati tűzoltók jóvoltából. Az ebéd utáni sziesztát követően ismét megtelt a rendezvénytér. Előbb a Gemenc TáncSport Egyesület, majd a Szöcske Akrobatikus Rock and Roll Klub lépett fel, aztán a Bogyiszlói Hagyományőrző Egyesület adott műsort a Bogyiszlói zenekar kíséretében. A folytatásban Cintányéros Cudar Világ címmel a Monarchia Operett szórakoztatta a közönséget, majd a DuplaKáVé adott koncertet, az esti bált megelőzően pedig Tücsök Zenés Színpad szólistái énekeltek. A Dynamic zenekar muzsikált a bálban, amelyet csak a tűzijáték szakított meg egy rövid időre.

A falunapon adták át a „Bogyiszló Községért” kitüntető címet, amelyet Forrai Lajos kőfaragó mester vehetett át. Főzőverseny is volt, amelyen Bogyiszló jellegzetes étkét, birkapörköltet főztek a csapatok. Ezúttal tizenegy családi, baráti társaság nevezett a gasztronómiai megmérettetésre. Az első helyet a Mókus őrs nevű csapat főztje érdemelte, második az Apa fia lett, míg a harmadik a Csibe csapat. A Seregélyesi Faggyús Tenyészkosok különdíjat érdemeltek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában