Twirling

2024.06.21. 07:30

Eredményes évet zártak a botforgatók

Bemutatták a tanév során tanultakat a paksi twirlingesek.

Révészné Hanol Erzsébet

Évzáró gálát tartott a Paksi Twirling és Botforgató Kulturális és Sportegyesület (Fotó: M. Gy.)

Évzáró gálát tartott nemrégiben a Paksi Twirling és Botforgató Kulturális és Sportegyesület a Csengey Dénes Kulturális Központban. Kalmár Lívia elnök elmondta, hogy nagy múltra tekint vissza a rendezvény, hiszen ez volt a huszonharmadik olyan alkalom, amikor tanítványaik a tanév végén bemutatták az elsajátított koreográfiákat. Voltak pomponos és botos, illetve szer nélküli, gimnasztikai bemutatók – egyéni, páros és csoportos felállásban is.

Kalmár Lívia kiemelte, hogy az egyik céljuk, hogy látványos produkciókat állítsanak össze, amelyekkel a városi rendezvények színvonalát tudják emelni, ugyanakkor fontos számukra a versenyzés is. Az elmúlt időszakban két nagy megmérettetésen tették próbára magukat a paksi twirlingesek, az egyik Pakson, a másik Pécsen volt, és mindegyikről arany-, illetve ezüstérmekkel tértek haza.

Az egyesületnek jelenleg hatvan versenyzője van, négy évestől a tizenhat évesig több korcsoportban foglalkozik a gyerekekkel Meczker Bettina vezetőedző.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában