Gyereknap

2024.06.11. 08:40

Bobcat bemutatóval kedveskedtek a gyerkőcöknek

A kismányoki gyereknap minden évben nagy esemény a település életében. Az idei rendezvényt június 8-án, szombaton tartották. A szervező, Illés Tiborné szerint különösen emlékezetesre sikerült.

Farkas Eszter

A szervezők és a segítők kitartó munkájának köszönhetően igazán változatos és szórakoztató programokkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt június 8-án Kismányokon. A Tündérkert Piac árusainak, a Bonyhádi Családsegítő Szervezetnek, valamint számos más támogató közreműködésének hála, a gyereknap minden résztvevő számára felejthetetlen élményeket kínált.

Rengeteg program várta a gyereknap résztvevőit Kismányokon
Rengeteg program várta a gyereknap résztvevőit Kismányokon. Fotó: Farkas Eszter

Színes Programok és Különleges Bemutatók

A gyereknap programjai között minden korosztály megtalálhatta a számára legérdekesebb elfoglaltságot. A rendezvény egyik legnépszerűbb látványossága a láncos körhinta, az ugrálóvár és a trambulin volt, amelyek folyamatosan üzemeltek és ingyenesen igénybe vehetők voltak. Az arcfestés és hennázás szintén nagy sikert aratott, ahol a gyerekek kreatív mintákat kérhettek maguknak.

A rendezvény egyik csúcspontja Hevesi János „Bobcat Show”-ja volt, aki egészen Csongrádból jött el, hogy elkápráztassa a nézőket. 

– A bemutató során a profi gépkezelő látványos manővereket mutatott be a kis erőgéppel, amely nagy érdeklődést váltott ki a közönség körében – tudtuk meg Illés Tiborné, szervezőtől. A Bobcat ügyes irányítása, valamint a tolólap lekapcsolásának látványos pillanatai mind hozzájárultak a bemutató izgalmaihoz. A bemutatót Illés Balázs ötlete nyomán szervezték meg, és a REDAI Építőipari Kft. támogatásával valósult meg.

Közösségi Élmények

A gyereknap nem lenne teljes a finom falatok nélkül. A rendezvényre látogatók kemencében sült kenyérlángost és bográcsban főtt babgulyást kóstolhattak, amelyek már hagyományos elemei a kismányoki eseményeknek. A büfés csapat számos ínycsiklandó finomsággal készült, ami tovább emelte a rendezvény színvonalát.

– A gyereknap különlegessége, hogy nem csak a helyi lakosok, hanem a környező településekről érkezők is részt vettek rajta. Voltak, akik már évek óta visszajárnak erre az eseményre, és mindig új érdeklődőkkel is találkozhatunk. A Szabadidőpark minden létesítményét kihasználták a résztvevők: a népi játékok, a logikai és szabadtéri játékok mind hozzájárultak a szórakozáshoz.

Külön említést érdemel a Labirintus, ahol a családok együtt tölthették az időt, miközben izgalmas kihívásokkal néztek szembe. A Nagymányoki Tűzoltók, a Veterán motorosok és a Megyei Könyvtár bábelőadása további színes programokkal gazdagították a napot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában