Heringes Anita már kétszer szavazott a paksi bővítés ellen

Két alkalommal, 2014-ben és 2015-ben sem szavazott Heringes Anita akkor, amikor a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatban kellett volna döntést meghozni a parlamentben.

Teol.hu

A paksiak érdeke ellen szavazott képviselőként Fotó: MW

Szabó Péter polgármester – aki újra elindul a vasárnapi választáson – azt mondta ezzel kapcsolatban: kérdéses, hogy – ennek ismeretében – az MSZP-s Heringes Anita a városban élőket, vagy a szocialista pártot szeretné-e szolgálni. 

Közel tíz évvel ezelőtt került sor arra a voksolásra, aminek során arról döntöttek az országgyűlési képviselők, támogatják-e az atomerőmű finanszírozását biztosító hitelről szóló megállapodást. A kormánypártok politikusai természetesen igennel szavaztak, ám Heringes Anita és öt másik MSZP-s politikus egyszerűen nem voksolt.

Ezt követően, 2015-ben a politikusnő ismét nem szavazott a „Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásával kapcsolatos beruházásról, valamint az ezzel kapcsolatos egyes törvények módosításáról“ című indítványra. Vagyis Heringes Anita kétszer is tartózkodott akkor, amikor parlamenti képviselőként a paksiakat kellett volna képviselnie.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában