Pakson ukránok is szavazhatnak

A német és a roma a legnépesebb nemzetiségek vármegyénkben, de több kisebb létszámú közösség is él szűkebb pátriánkban. Szerb, horvát és ukrán nemzetiségi választás is lesz vasárnap.

Teol.hu

Pakson ukránok is szavazhatnak (illusztrációs fotó)

Forrás: MW

Szerb, horvát és ukrán nemzetiségi választás is lesz vasárnap Tolna vármegye egy-egy településén. Dombóváron a szavazásra jogosult nyolcvanhét horvát nemzetiségű állampolgár közül hatvanegyen kérték a felvételüket a szavazóköri névjegyzékbe. A megválasztható képviselők száma három, és pont ennyi jelölt neve szerepel majd a szavazólapon: Börcsök Izabella, Árok Attila és Bosnar Gabriella. Ők mindhárman az Országos Magyar – Horvát Baráti Társaság színeiben indulnak.

Medinán kiélezettebb a nemzetiségi választás

Medinán a szerb nemzetiségi választáson némiképp kiélezettebb a helyzet, ugyanis a három mandátumért négyen indulnak: Szokics Mitó, Szokics Pájó és Szokics Elekné (ők mindhárman a KRUG Művészeti Egyesület jelöltjei), valamint Szokics Elek, a Szegedi Helyi Szerb Közösség jelöltjeként – derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatokból. A településen huszonheten jogosultak arra, hogy részt vegyenek a szerb nemzetiségi választáson, közülük huszonhatan kérték a felvételüket a szavazóköri névjegyzékbe.

Pakson ukrán nemzetiségi választás is lesz. A megválasztható képviselők száma három, és pont ennyi jelölt indul a Nova Hvylja Egyesület színeiben: Krickij Szergej, Papp Natália és Papp Olga. A választásra jogosultak száma tíz, de mindössze egy ember kérte a felvételét a szavazóköri névjegyzékbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában