Óvodakert

2024.06.20. 11:41

Beérett a panelparadicsom, ők a Föld bajnokai

Záróünnepséget tartottak szerdán délután a szekszárdi Wosinsky óvodában. Szülők, gyerekek, óvodapedagógusok együtt ünnepelték, hogy az E.ON Föld bajnokai pályázat „Panelparadicsom” című projekt sikeresen megvalósult.

Mauthner Ilona

Megnyitották az új alkotóházat, megnézhették az érdeklődők a fotókiállítást, az óvodapedagógusok pedig előadtak egy rovar bábszínházat, a kicsik pillangótáncot lejtettek.

A Föld kis bajnokai a szekszárdi 1-es számú óvoda záróünnepségén
A Föld kis bajnokai a szekszárdi 1-es számú óvoda záróünnepségén. Fotó: Berbuch-Mauthner Sára

A Szülők, a gyerekek és az óvónők azt ünnepelték, hogy olyan beporzóbarát óvodakertet sikerült létrehozni, amelyet egy ismeretterjesztő, inspiráló és befogadó térré alakítottak át. A komplex program számtalan innovatív ötletet vonultatott fel: melegágyat építettek PET-palackból készített kupolával, beporzóbarát növényeket telepítettek ismeretterjesztő táblákkal.

A terv megvalósításában nemcsak a gyerekek, hanem a családtagjaik is aktívan részt vette, mondta Moizes-Czita Tímea, a Szekszárdi 1. Számú Óvoda óvodapedagógusa. A családok által készített méhkas – közel húszan voltak versenyben – győztesét is szerdán hirdették ki.

Azoknak a szülőknek, külső segítőknek pedig akik sokat tették azért, hogy a projekt megvalósuljon, emléklapot adtak át. Az ünnepség egy kis vendéglátással zárult, saját termésű levendulával ízesített süteményeket, illetve mentás üdítőket kínáltak a vendégeknek.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában