Darazsak

2024.06.25. 13:58

Veszélyes rovarok tartják rettegésben a decsi postásokat

Komoly problémát okoznak a postaládákba is beköltöző darazsak Decsen. A helyi postásokra különös veszélyt jelentenek.

Farkas Eszter

A darazsak nemcsak a postásokra, de a helyiekre is veszélyt jelentenek (Illusztráció: MW)

A decsi polgármester, Heberling Tibor nemrég egy Facebook posztban osztotta meg, hogy a helyi postásokat veszélyeztetik a postaládákba költözött darazsak, ezért a lakosokhoz fordult kérésével.

– A decsi postások nevében szeretném felhívni a lakosok figyelmét egy sürgető problémára, amelyet közösen kell megoldanunk: a darazsak egyre több gondot okoznak a postaládákban. Az elmúlt hetekben több esetben is előfordult, hogy a postásainkat megcsípték a levélszekrényekben megbújó darazsak, ami nemcsak fájdalmas, hanem veszélyes is lehet

Ezúton kérünk minden kedves lakost, hogy szíveskedjenek rendszeresen ellenőrizni a postaládáikat, és ha darázsfészket találnak, haladéktalanul távolítsák el azt. A darazsak elleni védekezés nemcsak a postásaink, hanem saját biztonságunk érdekében is fontos. Egy-egy csípés súlyos allergiás reakciókat is kiválthat, amelyek komoly egészségügyi kockázatot jelentenek – hangsúlyozta a polgármester. 

Néhány hasznos tipp a darázsfészkek eltávolításához

  • Érdemes védőfelszerelésben végezni a darazsak eltávolítását.
  • Fontos az időzítés. A darazsak legkevésbé kora reggel vagy késő este aktívak, így ezekben az időszakokban érdemes a fészkeket eltávolítani.
  • A leghatásosabb, ha rovarirtó szert használunk.
  • Szakember bevonása, ha a fészek nagy méretű vagy nehezen hozzáférhető, hiszen ez a legbiztonságosabb módja az eltávolításnak.
     

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában