Szabadegyetem

2024.07.23. 09:21

A nemzetpolitikáért felelős államtitkár is felszólal Tusványoson

Vizin Balázs

Fotó: Potápi Árpád János/Facebook

 Az esemény hivatalos megnyitóján, a hálózatépítés és identitáserősítés témát körüljárva, valamint a nemzetpolitikai kerekasztal témáit taglalva vesz részt a beszélgetésekben a dombóvári térség országgyűlési képviselője.

Jobb pályán. Ezt a címet kapta az idei Tusványos, amelyre ezúttal is sok vendéget várnak. „A válságok korát éljük. A megpróbáltatásokból pedig csak azok jöhetnek ki győztesen, akik még időben a legjobb döntéseket hozzák. Vannak, akik nem a szerencsére bízzák a saját sorsuk alakulását. Ők azok, akik tisztában vannak vele: életüknek célja van, e célokat pedig egyként vallja magáénak mindenki, mert összekötnek bennünket a közös értékek. 

Közösen valljuk: a magyar jövőért vívott mérkőzésben egy nemzeti válogatott vagyunk. Közös a szenvedélyünk: szeretjük Erdélyt, az anyaországot és a Kárpát-medencét. Szeretjük a kihívásokat. Nem félünk az ellenfeleinktől – és a medvétől sem –, a barátainkat pedig nagyra értékeljük. Segítjük és támogatjuk egymást. Együtt örvendünk a közös sikernek, és együtt vészeljük át a legnehezebb időket. 

Emlékszünk még azokra a Tusványosokra, amikor a nagy esők után együtt dagasztottuk – trendi gumicsizmáinkban – a sarat. De ez már a múlt. Ma már gumiszőnyeg borítja a koncerthelyszínt, így elég csak körbe néznünk, hogy tudjuk: a lehető legjobb pályán zajlik Erdély legnagyobb nyári szabadegyeteme” – olvasható a rendezvény hivatalos weboldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában