Átadják tapasztalataikat a fiatalabbaknak

2024.07.12. 10:22

Amikor öt ZAB-os nő képet éget

Különböző technikákkal dolgoztak a résztvevők, ugyanazért a végeredményért: egyedi, szemet gyönyörködtető zománcképek születéséért.

Wessely Gábor

Elkészült munkáikat mutatják a képzőművészek

Fotó: Mate Reka

Ez volt a 18. Zab (Zománcművészeti Alkotóbor – Bonyhád), mely július 8-tól 12-ig tartott. Stekly Zsuzsa műhelyében folyt a munka, a fémlemez előkészítésétől a képégetésig.

Az idén a következők kaptak meghívást az együttalkotásra: Godánné Tamási Ibolya (Budapest). Magyarné Manga Anett (Mohács), Ragány Adrienn (Dunavarsány) és Tanai Guzorán Anna (Bonyhád).

A házigazda azt mondja: mindig tanulnak egymástól, korra és gyakorlottságra való tekintet nélkül. Külön utakon járnak, más-más tapasztalatokra tesznek szert, amit továbbadnak, hogy másoknak már ne kelljen átvergődni ugyanazokon a buktatókon.

Nyilvánvaló, hogy akik több időt töltöttek el e mesterség művelésével, azoknak több a rutinjuk, ám a fiatalabbaknak is vannak remek meglátásaik, ötleteik. Mindannyian nyitott emberek, szívesen átadják az ismereteiket a tehetséges pályatársaknak, nem akarják átvinni a túlvilágra a zománcképkészítés titkait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában