Koronavírus

2024.07.03. 08:00

Ez nem jó hír: egyre több a beteg

Tovább emelkedett Szekszárdon a szennyvízből kimutatott koronavírus-koncentráció - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a honlapján. Azt írták, hogy az év 25. hetében a koronavírus örökítőanyagának átlagkoncentrációja - alacsony koncentráció mellett - enyhén emelkedett.

Bencze Péter

Illusztráció: Getty Images

Hozzátették: a mintavételi helyek jelentős részében - 11 vármegyeszékhelyen - az örökítőanyag koncentrációja a kimutatási határ alatt volt. Közölték azt is, az ország több pontján a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja stagnált. Emelkedést tapasztaltak Debrecenben, Nyíregyházán, Székesfehérváron és Szekszárdon, Budapest Dél-pesti és Központi Szennyvíztisztító Telepeinek ellátási területén, továbbá a Budapest környéki agglomerációs településeken. Csökkenő tendenciát sehol nem tapasztaltak.

A tájékoztatás szerint a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Budapest, Debrecen, Székesfehérvár és Szekszárd mintáiban a "mérsékelt", máshol az "alacsony" tartományba esik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában