Alkotótábor

2024.07.22. 20:27

Gazdagították egymást és a gimnázium alapítványát

Vármegyénkből, illetve távolabbról is érkeztek alkotók Tamásiba. Kezeik közül képek sokasága került ki.

Révészné Hanol Erzsébet

A viszontlátás örömét éppúgy szolgálta a múlt heti alkotótábor Tamásiban, mint a tanulást, a fejlődést. Több mint húsz alkotó gyűlt össze a gimnáziumban, és szentelte a napjait a művészetnek. Tóth Attiláné Szalay Ágnes szervező elmondta, hogy akvarell és olajfestmények, tűzzománc képek és grafikák készültek a szombatig tartó táborban, ahol szekszárdi, bonyhádi, pálfai és pincehelyi alkotók képviseltették magukat a házigazda Tamási mellett, a vármegyehatáron túlról pedig Székesfehérvárról és Csákvárról fogadtak vendégeket. Az elkészült munkák az iskola alapítványát gyarapítják.

A művészetről és az örömteli együttlétről szólt a tamási alkotótábor
A művészetről és az örömteli együttlétről szólt a tamási alkotótábor
Forrás: Beküldött fotó

Tóth Attiláné Szalay Ágnes kiemelte, hogy a tábor lehetőséget teremt arra, hogy segítsék egymást az őszinte, előbbre vivő véleménynyilvánítással, ugyanakkor régi ismerősként újra találkozva, a baráti a beszélgetések, élménybeszámolók is rendkívül fontosak a tábor során. Hagyomány, hogy az esti órákban kicsit átmozgatják a tagjaikat a hosszan tartó ülés után, illetve játékos programokkal zárják a napot, ám a múlt heti rendkívüli hőségben erre csak mérsékelten volt módjuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában