Tv-ajánló

2024.07.18. 11:14

Ismét üzemben a német agydaráló

Bencze Péter

A kép illusztráció.

Film Zeki Müller lett a Goethe suli sztárja, mindenki szereti. Véletlenül talált új hivatása iránti lelkesedéséből azonban veszíteni kezd a korai kelések, az irritáló diákok és a véget nem érő papírmunka miatt.

Ráadásul az ambiciózus igazgatónő a fejébe vette, hogy elhalássza a rivális elit iskola orra elől a thaiföldi partneriskola-programot, hogy ezzel turbózza fel a lezüllött Goethe-t, így az Oktatási Minisztérium őket választhassa ki az új országos kampányához. Müller és Schnabelstedt felügyelete alatt az első részből jól ismert Chantal, Zeynep és Danger vezette díszes társaság hozza a formáját első külföldi útjuk során is, bemutatva szociális inkompetenciájuk és általános műveletlenségük elképzelhetetlenül széles spektrumát. S mintha nem lenne elég Zekinek az állandó tanár–diák háború, még a sznob konkurencia nagyképű tanárával is fel kell vennie a harcot, akinek egyetlen célja, hogy pontot tegyen Müller tanári karrierjének végére. 

A film a nem rövid játékidő ellenére végig szórakoztató tud maradni. Ebben sokat köszönhet a főszereplők közé emelt diákságnak és a legbosszantóbb tanárok háttérbe szorításának – Chantal (Jella Haase) egymaga több viccet hoz, mint a tanári kar összes többi tagja. S persze a főszereplőt alakító Elyas M’Bareknek, aki ismét simán elviszi a filmet a hátán. Aki szereti a felszabadult nevetéseket, annak ez kötelező darab. 

Fák jú Tanár úr 2., német vígjáték, SuperTv2, 22.30 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában