Vakáció

2024.07.25. 09:46

Játszva ismerkedtek a szentekkel a hittantáboros gyerekek

Évek óta hagyomány már, hogy nyáron hittanos gyerekeknek szervez táborokat a szekszárdi Janó Attiláné és segítőkből álló maroknyi csapata. Idén sem volt ez másként: ezúttal Szálka volt a hittantáboros gyerekek bázisa.

Bencze Péter

Terepjárós túrán is részt vettek a hittantáboros gyerekek.

Forrás: Facebook

Idén két csoportban, összesen húsz-húsz gyermek vett részt a táborokban, amikre jelentkezéskor a helyek rendre néhány óra alatt betelnek. A hittantáboros gyerekek minden reggel busszal indultak el szálkára, a napközis tábor fő helyszínére, ahol aztán egész nap kalandok sora várta a kicsiket. 

Terepjárós túrán is részt vettek a hittantáboros gyerekek.
Terepjárós túrán is részt vettek a hittantáboros gyerekek.
Forrás:  Facebook

A táborok évről évre egy konkrét hitéleti tematika köré szerveződnek. Idén a fő üzenet a szentek élete volt. A fiatalok ennek szellemében imádkoztak, énekeltek és hallgathattak meg bibliai történeteket. De arra is nagy hangsúlyt fektetettek a szervezők, hogy a megtanult történetek fő tanításai és üzenetei vissza-visszaköszönjenek a szórakoztató programok és játékok során.

A gyerekek voltak méhészetben, ahol egyebek mellett kézműveskedtek is. De alkalmuk volt Halász Gábor jóvoltából a légzés fontosságáról hallani, Rácz Petrának köszönhetően pedig a taekwandoval ismerkedtek. Dr. Fusz György, szobrászművésznek köszönhetően pedig a plasztikakészítés rejtelmeivel ismerkedtek. Ezek mellett terepjárós túrán vehettek részt, és még Grábócra is ellátogattak a szerb ortodox kolostort megnézni. 

Ami az ételeket illeti, sem lehetett panaszuk a táborozóknak. Enni a Noresa étterem jóvoltából tudtak minden nap, és a programok szervezői arról is gondoskodtak, hogy a nagy kánikula idején jégkrém is jusson szép számmal a kicsiknek.

A béke üzeneteit küldték az égbe a hittantáboros gyerekek

A második turnusban táborozó gyerekek részt vettek a Gerjeni Duna-Rock Találkozón is, ahol különleges élményben volt részük: a kicsik Forenszki Róbert Himnusz a békéért című dalának előadása közben engedték a magasba azokat a lufikat, amikben korábban saját maguk által írt üzeneteket helyeztek el. A lufik természetesen lebomló, környezetkímélő anyagból készültek – tudtuk meg Janó Attilánétól. 

Az üzenetek megírásakor a kicsiknek azt kellett megfogalmazniuk, mit jelent számukra a béke. Volt aki azt írta:

Medencézhetek a családommal.

Egy másik diák pedig így fogalmazott:

Együtt vacsorázhat a család.

És szívszorító volt az az üzenet, is, ami arról szólt, hogy béke idején számíthatnak egymásra az emberek:

Segíthetek mindenkinek 

– írta egy másik táborozó.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában