Köszöntés

2024.07.22. 10:19

Kilencven éve született a teveli asszony

Fazekas Attila, Tevel polgármestere személyesen köszöntötte születésnapja alkalmából otthonában a 90 éves Illés Ferencnét, Brigitta nénit.

Farkas Eszter

Fazekas Attila, Tevel polgármestere köszöntötte fel a 90 éves Illés Ferencnét, Brigitta nénit (Beküldött fotó)

Illés Ferencné, Brigitta néni 1934. július 20-án született Hadikfalván, így a hétvégén lett kilencven éves. A második világháború idején szüleivel és öt testvérével együtt Bukovinából települtek Magyarországra. Először Bácskán keresztül Zombára érkeztek, majd Tevelre, a Dorogi utcába költöztek. Brigitta néni már Hadikfalváról ismerte későbbi férjét, Feri bácsit, akivel 1955. november 18-án kötöttek házasságot Tevelen. Házasságukból két leánygyermek született.

Illés Ferencné, Brigitta néni kilencven éves lett.
Illés Ferencné, Brigitta néni kilencven éves lett. Születésnapja alkalmából Tevel polgármestere, Fazekas Attila köszöntötte.
Forrás:  Facebook

Brigitta néni és Feri bácsi két alkalommal is visszalátogattak Hadikfalvára, hogy felidézzék fiatalkori emlékeiket. Az idők során Brigitta néni dolgozott pékségben és a gazdaságban is, de végül a cipőgyárból ment nyugdíjba. Feri bácsi sajnos 2009-ben elhunyt, ám Brigitta néni sosem maradt magára: két lánya, öt unokája és öt dédunokája gondoskodnak róla és bearanyozzák mindennapjait.

Fazekas Attila polgármester szívből jövő jókívánságokkal köszöntötte Brigitta nénit, otthonában. „Még egyszer kívánok boldog születésnapot és jó egészséget a családja körében!” – zárta köszöntőjét a polgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában