Nagy kaland

2024.07.16. 11:30

Patrik és Füles Shrekként szeli át Magyarországot

Vasárnap érkezett a Tolna vármegyei Dunaföldvárra a 19 éves Koszonits Patrik, aki az elmúlt napokban Ásotthalomról indult el 15 éves szamarával, és mintegy négyszáz kilométert gyalogol a Győr-Moson-Sopron vármegyei Kisfaludig. Patrik és Füles negyven települést érintenek majd, hogy pénzt gyűjtsenek egy szamárfarm létrehozásához. A fiú és kedves állata sokak számára Shreket és Szamarat juttatja eszébe.

Bencze Péter

Patrik Mosonmagyaróváron született, majd Csornán tanult gazdának. Ez után, a szüleit követve, Ásotthalomra költözött. Egy tanyán kezdődött rajongása a szamarakért. 

patrik, fanni, dunaföldvár, szamár
Patrik és Fanni 

Egy pillanat alatt szeretett bele a szamarakba

„Kaptam a szüleimtől egy szamarat, Fannit, akibe rögtön beleszerettem. Igazából ekkor jött a megvilágosodás számomra, hogy szamarakkal szeretnék foglalkozni. Szeretnék egy szamárfarmot létrehozni, mivel azonban nincs rá pénzem, ezért terveztem el, hogy Fannival elindulok egy gyalogtúrára, hogy pénzt gyűjtsek rossz tartásból származó és gazdátlanná vált szamarak számára“ – mesélte Patrik.

A fiatal férfi hozzátette:

Szeretnék minél több pénzt összegyűjteni a bajba jutott szamaraknak, hogy létre tudjam hozni a csacsirezervátumot, szeretnék a hátralévő életükben megfelelő körülményeket biztosítani számukra, ahol bárki közelről is megismerheti őket.

A 400 kilomteres utat Patrik Fannival akarta megtenni, azonban kiderült, hogy az állat lába nem bírná a hosszú utat. A férfi ezért Tolna vármegyéből vásárolt egy másik, 15 éves hím állatot, Fülest, akivel végül nekivágtak a hosszú, embert és állatot is próbára tevő útnak.

A dunaföldávri hídon keltek át a Dunán

Patrik és Füles vasárnap érkeztek meg a Dunántúlra. A férfi videót is készített arról, ahogy átkeltek a Beszédes József hídon. Azt mondta, kicsit tartott attól, hogy a szamár megrémül-e majd a Duna fölötti szakaszon, azonban a több, mint 700 méteres hídon végül probléma nélkül sikerült átérniük.

A videóban patrik arról is beszélt, a Dunának ezen a részén igazán otthon érzi magát, hiszen Mosonmagyaróváron nőtt fel, közel a folyóhoz, itt pedig újra eszébe jutott a gyerekkora. Patrik és Füles végül, egy dunaföldvári kempingben szálltak meg egy éjszakára, mielőtt tovább indultak volna.

Patrik és Füles történetét imádják az internetezők

Patrik és Füles rengeteg eszközt cipelnek a hátukon, ugyanis a fiatal férfi eredeti elképzelése az volt, hogy a 400 kilométeres túra során ott alszanak majd, ahol az éjszaka éri őket. A sors viszont közbeszólt, vagyis inkább Patrik tett azért, hogy másként alakuljon. 

Patrik és Fanni a Dunaföldvári Beszédes József hídon átkelve értek át a Duna-Tisza közére.
Patrik és Fanni a dunaföldvári Beszédes József hídon átkelve értek át a Dunántúlra.
Forrás:  Facebook

A fiú ugyanis naponta jelentkező videóblogban számol be kalandos útjukról, amit így rengetegen követhetnek szinte percről percre az interneten keresztül. Sőt, szállással is sokan segítenek nekik. Ahol megjelennek, valóságos látványosságnak számítanak, ezért mindig eltöltenek néhány órát egy-egy településen, ahol a helyiek vendégszeretét élvezik. Sokaknak viccesen a Shrek című film főhőse és hűséges társa, Szamár jut eszébe Patrik és Füles története kapcsán. 

Patrik és Füles dunai átkeléséről készült videó itt érhető el:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában