Embertelen

2024.07.19. 07:00

Súlyos lelki károk várhatnak a szolnoki gyermekbántalmazás áldozatára

Könnyen előfordulhat, hogy hosszú éveken át okoz majd súlyos lelki károkat az áldozatban az a tény, hogy a saját edzője bántalmazta őt. A szolnoki gyermekbántalmazást átélt kisfiú bizalmatlan lehet a felnőttekkel, ez pedig a későbbi életminőségét is nagyban befolyásolhatja – erről beszélt portálunknak Kitanics Márk, klinikai szakpszichológus.

Bencze Péter

Egy hete, hogy egy biztonsági kamera felvételének köszönetően kiderült: egy nevelő súlyosan bántalmazott egy rá bízott kisfiút a szolnoki kalandparkban. Azóta már azt is tudni mi történt pontosan. A támadó a gyerek edzője volt, egy évtizedek óta harcművészettel foglalkozó és azt oktató férfi. A fiú, akinek a lábát hatalmas erővel rúgta ki, nem merte otthon elmondani mi történt a kiránduláson. A szakértő szerint nem kizárt, hogy az eset miatt a szolnoki gyermekbántalmazás áldozata még bizalmatlanabb lesz a felnőttekkel.

A szolnoki gyermekbántalmazás minden pillanatát rögzítette a biztonsági kamera.
A szolnoki gyermekbántalmazás minden pillanatát rögzítette a biztonsági kamera.
Forrás: MW Archív

A szolnoki gyermekbántalmazás évekig tartó problémák forrása lehet

A felnőttekkel szembeni hatalmas bizalomvesztést okozhat áldozatban az, hogy éppen az ő sorsáért felelős felnőtt bántalmazta súlyosan – ezt mondta portálunknak Kitanics Márk. A szakértő szerint bármi is volt az ügy előzménye, egy felnőtt semmilyen esetben sem bánhatott volna így a gyermekkel.

A szakpszichiáter szerint a támadó embertelen, brutális viselkedése annyira szélsőséges, a társadalmi normákat olyan mértékben megsértő tett volt, amire semmilyen körülményeket között nem kerülhetett volna sor.

Kitanics Márk arról is beszélt, hogy a férfi ráadásul felnőtt létére egy kiszolgáltatott kisgyermeket bántalmazott. Ez pedig felvteti annak a kérdését, felfogta-e egyáltalán, hogy élete során ő is kerülhet olyan helyzetbe, amikor ő lesz kiszolgátatva másoknak. Akkor pedig hogy várhatja majd el, hogy ne éljenek vissza a vele szembeni helyzettel.

Reagált a Magyar Karate Szakszövetség is

A szövetség és az egész magyar karatetársadalom mélységes felháborodással értesült a sajtóból a szolnoki kalandparkban történt megdöbbentő gyermekbántalmazási esetről, amely egy karatés edzőhöz köthető – reagált a Magyar Karate Szakszövetség, miután nyilvánosságra került a szolnoki kalandparkban történt eset.

A támadást azóta beismerő A. Tibor, a Yakuzák Se elnöke, szakmai vezetője szerdán egy közleményt adott ki, amelyben elnézést kér és lemond minden tisztségéről.

A szakszövetség pedig azt közölte:

az egész karatetársadalom, illetve közmegbecsülésnek örvendő, köztiszteletben álló karatemesterei elhatárolódnak a vállalhatatlan, a karate szellemiségéhez, tanításához, erkölcsi mércéjéhez méltatlan gyermekbántalmazási esettől.

A Magyar Karate Szakszövetség arra is kitért, hogy az eset miatt további intézkedéseket is tesznek, így fegyelmi, valamint az etikai és gyermekvédelmi szabályzatának megfelelő eljárásokat megindítják az érintettel szemben, és az eljárás lefolytatásának végéig eltiltják mindennemű karateoktatási tevékenységtől.

A Szolnoki Vagyongazdálkodási Kft. videója a megrázó támadásról itt tekinthető meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában