Olaszországban versenyeznek az ifjak

2024.07.26. 08:03

Eddigi legjobb eredményüket hozta a tűzoltó-olimpia

Az edzésen elért legjobb idejüket a versenyen ugyan nem sikerült megismételnie a Tolna vármegyei csapatnak, de így is büszkék lehetnek magukra. Biztosan szép emlék lesz számukra az olaszországi tűzoltó-olimpia.

Révészné Hanol Erzsébet

Túl van a versenyzésen a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE) és a bátaszéki Cikádor Főnix Egyesület közös ifjúsági fiú csapata. A fiúk az olaszországi ifjúsági tűzoltó-olimpián képviselik hazánkat, és bizonyítanak több más nemzet csapata között.

Mesés környezet az idei tűzoltó-olimpia helyszíne. Képünkön a Tolna vármegyei csapat edzés közben
Mesés környezet az idei tűzoltó-olimpia helyszíne. Képünkön a Tolna vármegyei csapat edzés közben
Fotó: Rumbach Roland

A verseny házigazdája Borgo Valsugana, egy hétezer lakosú kisváros, óriási hegyekkel övezve. Az első nap gyakorlással telt, így a fiúknak lehetőségük nyílt megismerni a pályát, az akadályokat, a felszerelést. Olimpiához méltóan megnyitója is volt a rendezvénynek, amelyen minden ország csapata felvonult a város főterén, a helyi méltóságok köszöntötték őket, és kívántak nekik eredményes versenyzést – tudtuk meg a csapat helyszínről küldött beszámolójából.

Füzesi-Müller Györgyi kurdi csapatvezető azt is elárulta, hogy a versenyt megelőző edzésen 46 másodperc alatt sikerült teljesíteniük az akadálypályát, az éles megmérettetésen pedig 51 másodperc kellett hozzá. Hogy ez helyezésben mire elég, még nem tudni, de boldog a csapat az elért eredménnyel, hiszen korábban még nem volt ilyen jó idejük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában